2012/08/07

8. augustā Nabaklab koncertēs Ādams Beklijs no Lielbritānijas

Rīgā koncertēs Ādams Beklijs no Lielbritānijas

8. augustā mūzikas klubā Nabaklab Rīgā ar vienīgo koncertu Latvijā viesosies laikmetīgās eksperimentālās mūzikas mākslinieks Ādams Beklijs no Lielbritānijas.


Ādams Beklijs ir eksperimentālās un nepārtrauktās skaņas mūzikas mākslinieks no Lielbritānijas rietumu vidienes pilsētas Stourbridžas.
Viņš izmanto lauku ierakstus un dažādu sevis radītu mūzikas paraugu cilpas, lai radītu skaņu faktūras, kas dažkārt raksturojamas kā savā skanējumā ievelkoši un hipnotiski trokšņi, citkārt sapņainas skaņu ainavas. 2011. gadā izdots Beklija debijas albums Revere. Tam sekojis kopizdevums ar Losandželosas nepieradinātās mūzikas kustības pārstāvi Džesiku Kolinsu jeb Beru, kas izdots šogad paša izdevniecības Armed Within Movement paspārnē.

Par Beklija līdzšinējo sniegumu novērtējumu, iespējams, kalpo pēdējos gados aizvadītie koncerti līdzās plašāk atzītajām grupām Esmerine un Library Tapes.

Koncertu ievadīs vairāki latviešu mūziķi, - ģitārists Jurijs Gagarins un skaņu mākslinieks Andrejs Zālītis jeb Lehitkarnef. Kā īpašie viesi uzstāsies grupa Dūmu Zārka Zēni, kuras sastāvā brīvās improvizācijas priekšnesumam apvienojušies  ģitārmūzikas grupu 9Horizon un Tesa dalībnieki, un to muzikālie domubiedri.

Koncerta sākums plkst. 21.00, ieejas maksa 3 Ls.