2014/02/20

Šonedēļ pasniegs Metālmūzikas gada balvas

 

Šosestdien, 22. februārī, tiks pasniegtas ikgadējās Latvijas Metālmūzikas gada balvas. Pavisam tiks noskaidroti ikgadējās balvas ieguvēji vairākās kategorijās — labākais albums, labākā koncertgrupa, labākais vokāls, labākais instrumentālists, vērā ņemamākā debija, kā arī absolūti labākā grupa (šajā kategorijā drīkstēja iebalsot arī tādas, kam nav albums iznācis 2013. gada laikā).

Uzvarētāju noteikšanā tiks apvienots žūrijas un interneta balsojums. Žūrija sastāv no cilvēkiem, kas dažādos veidos ir aktīvi smagās mūzikas pagrīdē, taču paši nav saistīti ar grupām, kuras nominētas kaut vienā no kategorijām.

Gada labākā albuma titulam varēja balsot par šādiem ierakstiem: Darrva „Saule Neuzausīs”, Elkupe „Uzaust”, Eschatos „Hierophanies”, Kapakmens „Anti-Pozitīvs”, Sidechain Retreat „Disrespect” un Wagars pašnosaukuma EP (visi šie ieraksti kvalificējās arī balsojumam par labāko debiju). No vecmeistariem uz gada labāko ierakstu nominēti Džonijs Salamanders „Oranžs” (EP) un Rūsa jaunais albums „No Vāka Līdz Vākam”. Visbeidzot, nominēts arī Šveicē izdotais Nycticorax albums „Treatise of Death”, glemroka komandas Kiss of the Dolls un draugu izveidotais remāsterētais ieraksts, sastāvošs no iepriekšējo divu albumu dziesmām jaunās versijās, kā arī rallija komandas Senators sastādītā braucamās mūzikas izlase.

Balsošana noslēdzās pusnaktī no trešdienas uz ceturtdienu, balvu pasniegšana un koncerts  — 22. februāra vakarā klubā „Melnā Piektdiena”. Iepriekšējos gados Latvijas Metālmūzikas gada balvu saņēmušas tādas grupas kā Skyforger, Frailty, Sanctimony un citas.