2014/01/28

„Antitēzes” 2014 – pirmo reizi Rīgā - angļi „Esoteric” un zviedri „Isole”!



Pagājušajā gadā festivāla īpašie viesi bija amerikāņi - „Evoken”, šogad piedāvāsim citu žanra pērli – Anglijas grupu - „Esoteric”.

Piektdien, 18. aprīlī, Rīgā, klubā „Melnā Piektdiena” , notiks pēc skaita ceturtais, tumšās mūzikas mazfestivāls – „Antitēzes” ar pasaulē atzītiem žanra meistariem – angļu „Esoteric” , zviedru „Isole” , vācu „Doomed”, zviedru „Procession” un pašmāju „Frailty” .


„Esoteric” radušies 1992. gadā, Anglijā, apvienojoties pieciem dalībniekiem, kurus iedvesmoja tumša, inovatīva mūzika, kas, simbolisma pilna, atveidoja viņu psihes norises. Dziesmu vārdi un mūzika ir viņu domu, filozofijas, emociju un pieredzes refleksija un izpausme. Grupas mūzika izpauž sevī vārda „esoteric” būtību. Jau vairāk kā divdesmit gadus „Esoteric” grauj skaņas intensitātes robežas. Sākot no prātam neaptverami tumšajiem 90’ gadu dubultalbumiem „Epistemological Despondency” un „Pernicious Enigma”, līdz pat ekspansīvam episkumam viņu jaunajos opusos „The Maniacal Vale” un „Paragon of Dissonance”, viņi nekad nav zaudējuši savu primāro mērķi - atklāt skaņu kosmosu klausītājam. 
http://www.esotericuk.net/ 

http://www.youtube.com/watch?v=2tzzUMNF4YQ
http://www.youtube.com/watch?v=3CzA7EcaGEQ

„Isole” ir zviedru episkā doom metal grupa. Radusies 1990. gadā Zviedrijā, ar sākotnējo nosaukumu Forlorn, grupa izdeva pāris demo ierakstus. 2003. gadā pārdēvējas uz šībrīža „Isole”, lai izvairītos no jaukšanas ar citu grupu ar nosaukumu „Forlorn”. 2005. gadā „Isole” izdod debijas albumu „Forevermore” izdevniecībā „I Hate Records”. 2006. gadā tajā pašā izdevniecībā izdoti „The Beyond”  un „Throne of Void”. 2008. gadā Napalm Records izdots „Isole” trešais studijas albums „Bliss of Solitude” un tāpat arī 2009. gada „Silent Ruins”. „Silent Ruins” ir konceptuāls albums par vīru, kas pamostas postapokaliptiskā pasaulē bez atmiņām par savu dzīvi. Viņš lēnām atgūst atmiņu, bet līdz ar to pārņem bailes, ka šīs atmiņas novedīs pie postoša atklājuma pašam par sevi. 2011. gadā izdots  grupas jaunākais albums „Born from Shadows”. Grupa sola turpināt „Silent Ruins” sižetu nākamajā albumā, iespējams pat nākamajos divos no kuriem viens varētu arī nebūt „Isole” studijas albums .



„Procession” ir viena no tām grupām, kas pieiet doom metal nopietni un tā turpina kopš 2006. gada. Dzimuši un sākši spēlēt Čīlē, šobrīd grupa mīt Zviedrijā. Viņu pašreizējā izdevniecība ir „High Roller Records”. Dziesmu vārdu tematika ir par nāvi, izmisumu, sērgām un anti-reliģiskām tēmām. Pirmais demo albums bija „Burn”, kam sekoja EP „The Cult of Disease”, demo „Burn + Alive & Burning Christians”. Pirmais pilnmetrāžas albums „Destroyers of the Faith” izdots 2010. gadā. 2011. gadā split albums „Crazy Train / Trumpets of Autumn”, 2012. – EP „Death and Judgement” un 2013. gadā nāk klājā otrais pilnmetrāžas albums „To Reap Heavens Apart”.

 

„Doomed” ir viena cilvēka doom metal / death metal grupa no Vācijas, kas dibināta 2011. gadā. Grupas mērķis ir kopt doom metal un death metal saknes. Pēc četru mēnešu darba, 2012. gadā parādījās „The Ancient Path”. Pēc pāris mēnešiem bija pabeigts albums „In My Own Abyss” un vēl pēc mēneša tika noslēgts līgums ar izdevniecību „Solitude Productions”. 12/12/12 Solitude Productions izdeva „In My Own Abyss”. 2012. gada beigās tika nokomplektēts grupas sastāvs koncertiem. 2013. gada janvāri limitēta digipaka formātā tika pārizdots „The Ancient Path”. Grupas pirmais koncerts notika 2013. gada 20. oktobrī festivālā „Dutch Doom Days XII”. 2013. gada aprīlī Solitude Productions izdos trešo albumu „Our Ruin Silhouettes”.

 

„Frailty” ir latviešu doom / death metal grupa, kas radusies 2003. gadā. Četrus gadus ilga meklējumi  pēc pareizā skanējuma. Šajos gados, savu identitāti meklējot, mainījās arī dalībnieki, bet 2007. gadā grupa ķērās pie debijas albuma veidošanas un uzstājās pirmajos lielajos koncertos Lietuvā un Krievijā, Maskavas  „Doomsday” festivālā. 2008. gadā izdots debijas albums „Lost Lifeless Lights”. 2009. gadā dienasgaismu ierauga beznosaukuma EP ar debijas albumā neiekļauto materiālu. Pēc atsevišķu dalībnieku maiņas, grupa turpina uzstāties dažādos festivālos un koncertos.
2012. gadā „Frailty” izdod otro albumu „Melpomene” , pēc kā grupa otro reizi iegūst labākās grupas un labākā albuma balvas Latvijas Metālmūzikas Gada balvā 2012, kā arī grupas ilggadējais bundzinieks apbalvots kā gada mūziķis.
http://www.draugiem.lv/frailty/


http://www.youtube.com/watch?v=O_Iju5ZJXJU 

Biļetes iepriekšpārdošanā:

Sekot informācijai: