2015/04/01

Rīgā uzstāsies Krievijas mākslinieki Oat Oaks un Atariame


Piektdien, 3. aprīlī, kultūras bārā Aristīds Rīgā uzstāšanos sniegs Krievijas nepieradinātās mūzikas mākslinieki Oat Oaks un Atariame.


Oat Oaks ir Volžskas multiinstrumentālista, skaņu mākslinieka un producenta Vadima Zolotuhina (Vadim Zolotukhin) solo projekts. Nesenā pagātnē viņš ir muzicējis kā ģitārists un bundzinieks dažādās Krievijas neatkarīgās skatuves grupās (Colonial Hunter, Opal, Stress un citās). Liktenīgs pavērsiens bijis koncertos un ārpus tiem kopīgi pavadītais laiks ar Ziemeļamerikas mūziķiem Dirty Beaches un Tonstartssbandht, kuru vārdi nav sveši arī mūzikas zinātājiem Latvijā, pēc kā Zolotuhins nosprauda radošās darbības solo mākslinieka trajektoriju starp-žanru mūzikā, sākot ar klusām un introvertām ambient noskaņām un beidzot ar agresīvākām „tumšā viļņa” pasāžām. Savā daiļradē viņš strādā gan ar akustisku instrumentu klāstu, gan ar elektroniskām ierīcēm.

Oat Oaks „Klai Ekk”
http://soundcloud.com/oat-oaks/klai-ekk

Oat Oaks „You're Always Here”
http://vimeo.com/100057188


Vakara programmu ar priekšnesumiem papildinās Zolotuhinu koncertturnejā pavadošā Sanktpēterburgas „guļamistabas popmūzikas” pārstāve un māksliniece Atariame jeb Natālija Salmiņa (Natalia Salmina) un Latvijas elektroniskās mūzikas projekts Figūras, ar kura pseidonīmu mūziku rada multidisciplinārais mākslinieks Kaspars Groševs.


Kultūras bārs Aristīds atrodas Aristida Briāna ielā 7, Rīgā.

Pasākuma sākums plkst. 20, ieejas maksa – ziedojums 3 EUR.

Koncertu rīko neatkarīgā kultūras platforma ULVE Agency.