2015/09/30

Rīgā notiks Baltijā vienīgais grupas Leprous koncerts

Leprous
27. oktobrī klubā Melnā Piektdiena notiks Baltijā vienīgais norvēģu progresīva metāla apvienības Leprous koncerts. Kopā ar viņiem uzstāsies arī tautieši Sphere, Rendezvous Point un Latvijas metal progressive formācija Legacy ID.

Leprous ir 2001. gadā norvēģu pilsētā Notodenā izveidotā progresīvā metāla grupa, kas balstās uz sarežģītiem ritmiem un vokālu a’la gribu būt Metjū Belamijs. Kolektīvu savā paspārnē ņēmis norvēģu mūziķis Ihsahn (Vegards Sverre Teitens), kas pazīstams pēc darbības kulta blekmetāla brigādē Emperor – viņš bijis gan albumu līdzproducents, gan pat šo to iedziedājis. Par Leprous mūziku lasīts pat tāds interesants vērtējums, ka tas ir Pink Floyd un King Crimson krustojums ar Tool  – šķiet, nereāls kokteilis... Norvēģu četrotnes (studijas darbos un koncertu laikā tiek ņemts arī basģitārists) kontā ir četri albumi, visi itin labi attiecīgajās aprindās novērtēti.

2008. gadā izdeva savu demo ierakstu „Tall Poppy Syndrome” un parakstīja līgumu ar Sensory Records. Pirms „Tall Poppy Syndrome”, Leprous ierakstīja divus demo ierakstus, kuri bija augsti novērtēti presē. Grupa pastāvīgi ierakstīja pilna formāta albumu „Aeolia” un saņēma augstāko vērtējumu norvēģu žurnālā www.metal-norge.no


2009. gadā, pateicoties Intromental Management & Booking Agency grupa uztasīja promo tūri Skandināvijā. Tālāk sekoja kopēja tūre ar zviedriem Therion (30 dienas, 17 valstis).

2015. gadā iznākušais albums „The Congregation” ieguva fantastiskas atsauksmes zināmos mūzikas portālos. https://www.leprous.net/reviews-of-the-congregation/ . Par jauno albumu pozitīvi izteicas arī latviešu portāls nra.lv: „Sarežģītais „avangardmetāls” ir pelnījis apbrīnu – labs vokāls, augsta instrumentālā meistarība, garas kompozīcijas ar izdomu un neskaitāmām ritma maiņām utt. Piemēram, astoņu minūšu ilgā „Food” – sākas kā „Depeche Mode”, turpinās kā „Tool”, bet noslēdzas kā... Pat nav definējuma, atliek vien ieteikt paklausīties”.

Leprous mūziku grūti klasificēt. Tas ir kokteilis no progresīva metāla, džeza un klasiska metāla. Kolektīva daiļradi var salīdzināt ar tādām grupām kā Opeth, Arcturus, Porcupine Tree, Van Der Graaf Generator un Emperor. 


Legacy ID
Legacy ID šobrīd ir viena no Latvijas metāla skatuves uzlecošajām zvaigznēm. Grupa izdevusi vairākus singlus, kā arī, 2014. gada vasarā savu debijas albumu „Genesis”, kas guvis labas atsauksmes gan Latvijā, gan ārpus tās. Legacy ID ir Latvijas Metal mūzikas Gada balvas ieguvēji, kategorijā “2014. gada debija”. Grupa Legacy ID, sadarbojoties ar Nacionālā teātra aktrisi un solisti 2014. gada oktobra beigās uzstājās Mūzikas un Mākslas Festivālā „Bildes”, šī sadarbība izvērtās ļoti veiksmīga, tāpēc, ar lepnumu par darīto, grupa prezentēja Legacy ID un Zanes Dombrovskas kopējo dziesmas "Ja Tu man esi"  versiju (no izrādes Adata).

2015. gadā grupa izcīnīja absolūto uzvaru Latvijas W.O.A. Battle atlasē un pārstāvēja Latviju metālfestivālā „Wacken Open Air” kopā ar tādām grupām kā Judas Priest, Kataklysm, Sepultura, Cannibal Corpse, Cradle of Filth, Dream Theater, Opeth, Samael, Queensryche un pussimta citām.

Grupa neturas pie konkrētiem žanra standartiem, tā nebaidās iziet ārpus tradicionālajiem rāmjiem un pārsteigt pat ilgstošus klausītājus ar jaunām, negaidītām niansēm skaņdarbos.





Sākums: 20.00, klubs ir vaļā no 19.00.

Biļetes pārdošanā www.ticketshop.lv  vietnē.