2016/07/01

Četras “Devilstone” dienas – pasaules skaņas izpildītāji un mākslas eksperimenti


Alternatīvās mūzikas festivāls “Devilstone”, kas norisināsies Lietuvā, no 14. līdz 17. jūlijam, sakārtojis pēdējos akcentus savā programmā. Četru dienu pasākums turpina paplašināt muzikālos rāmjus un šogad gaida visus, kas nav vienaldzīgi gan ekstremālajai mūzikai, gan moderniem eksperimentiem un romantikai.


Festivāla muzikālā programma ir viena no spēcīgākajām visā pasākuma astoņu gadu garajā vēsturē. Uz četrām skatuvēm kopumā uzstāsies 35 grupas no 15 valstīm, no Ziemeļamerikas līdz Polijai. Galvenās “Austrumu” un “Rietumu” skatuves piedāvās atlasītu mūzikas klāstu. “Austrumos” būs iespējams dzirdēt visdažādāko roku – no klasiskā “stoner” roka līdz romantiskiem eksperimentiem, bet “Rietumos” skanēs smagākas un ekstremālākas skaņas. Trešā “Gama” skatuve būs paredzēta dienas koncertiem, lekcijām, improvizācijām un īstam rokenrolam. Savukārt uz ceturtās “Rokotēkas” skatuves naktīs spēlēs DJ un neļaus mūzikai beigties līdz rītausmai.

Šogad “Devilstone” pārsteigs ar sevišķi slaveniem ekstremālās mūzikas vārdiem. Paši ievērojamākie šī gada viesi – “Behemoth”, šodien tiek uzskatīti par ekstremālās mūzikas etalonu. Vēl viens smagās mūzikas pionieru vārds – “Napalm Death”. Dumbrainu “black/doom” miglu, kas caurvīta ar pareizticīgo baznīcas dziedājumiem, pūtīs “Batushka”, bet “post-black” skanēs no franču “Regarde Les Hommes Tomber” zvanu torņa. Ar ledainām “post punk” melodijām hipnotizēs amerikāņi “Soft Moon”. Zviedri “Holograms” appludinās ar asāku skanējumu, briti “Uncle Acid & The Deadbeats” atvadīs savpatu psihodēliju, bet Ņujorkas trijotne “A Place To Bury Strangers” skanējumā iepīs asus “noise” noskaņojumus.

Ne-koncertu darbības

Kā jau katru gadu “Devilstone” piedāvās arī daudzas ne-koncertu izklaides – bezmaksas, bet dažās par piedalīšanos un veiksmīgu uzstāšanos gaida pat dāvanas. Apmeklētājiem būs iespēja piedalīties par tradīciju tapušajos futbola vai rokas bumbas turnīros, unikālajos “MC Growl” un “Bungu” kaujās. Izglītojošajā programmā būs iespēja uzzināt interesantas lietas par mūzikas pasaules iemaņām.

Daudz uzmanības tiks veltīts izklaidēm, kas saistītas ar tēlotājmākslu. Šokēs un pārsteigs interaktīvā mākslas telpa “Masu hipnoze”, kurā būs iespējams sagaidīt visu – psihodēliskus skatus, šķības instalācijas, dažādus workshop’us, ķermeņa apzīmēšanas un stindzinošas performances. “Devilstone” māksla šogad atkal izkāpj ārpus festivāla robežām un dodas uz pilsētu. Anīkšču bibliotēkā būs atvērta speciāli atvesta fotogrāfiju izstāde “Peter Beste: True Norwegian Black Metal“, kurā ar saviem darbiem iepazīstinās pats autors, kurš ieradīsies uz izstādes atvēršanu no Amerikas.

Slinkām pasēdēšanām naktī “Devilstone” gatavo krāsainu absurdu filmu un animācijas pieaugušajiem programmu “Tik slikti, ka pat labi”, kurā būs savāktas “pērlītes” no visas pasaules – no Japānas līdz Francijai un San Francisko. Savukārt tie, kuri gribēs izklaidēties līdz pat rītam, varēs izliet enerģiju pilnībā atjaunotā “Rokotēkas” deju laukumā. “Izgulēsies aizbraucot mājās” – tādu saukli deklarē festivāla organizatori, brīdinot, ka programma nepārtraukti turpināsies 75 stundas no festivāla vārtu atvēršanas brīža. “Devilstone” norisināsies jau astoto reizi, no 14. līdz 17. jūlijam, Lietuvā, Anīkšķu Dainuvas ielejā.

Koncertu programma



Ceturtdiena:

The Soft Moon
Death Hawks
Mantar
Wolfsome
Pergale
Direktorius
Bluvšteinas
Noruisis

Piektdiena:

Napalm Death
A Place To Bury Strangers
Tides From Nebula
Batushka
Esben And The Witch
Colours Of Bubbles
Holograms
Alpha Tiger
Lost In Kiev
Holy Motors
Den Saakaldte
Parara
Mammoth Weed Wizard Bastard
Juodvarnis
Ba.
Intakx
Vulture

Sestdiena:

Behemoth
Uncle Acid And The Deadbeats
Toxic Holocaust
Regarde Les Hommes Tomber
Perturbator
1000mods
The Entrepreneurs
Dopethrone
Beaten To Death
Bite The Bullet
Spoiwo
Chasing The Rise
No Real Pioneers
My Personal Murderer
Polyester
Pussyshaver

Svētdiena:

Cheap Wine
Frank Fitts
Autism

Vairāk informācijas: www.devilstone.net

Festivāla biļetes izplata www.ticketshop.lv. Pašlaik biļetes cena – 40 EUR. Biļetes padārdzināsies.