2017/03/14

Transilvānijas folkmetālisti „Negură Bunget” atgriežas Rīgā! PAPILDINĀTS 14.03.2017



Rumānijas folkmetal grupa „Negură Bunget”, kas šogad svin savas pastāvēšanas 23 gadu, vēlreiz atgriežas Rīgā, lai prezentētu savu jaunāko albumu „ZI”. Piektdien, 17. martā, klubā “Nabaklab” , grupas lielkoncerts – gan jaunā albuma “ZI” prezentācija, gan albuma “OM” desmitgades jubilejas svinēšana. Kopā ar rumāņiem, koncertā uzstāsies somi „Antagonist Zero” kā arī vietējās grupas „Deodium” un „Velnezers”.


Savas 20 gadu ilgās pastāvēšanas laikā „Negură Bunget” izdevuši 7 albumus, uzstājušies vairāk nekā 1000 koncertos visā pasaulē, izveidojot personīgu muzikālu, konceptuālu projektu, kas dziļi sakņojas uz tautas mūzikas elementiem. Rīgas koncerta programmā „Negură Bunget” iecerējuši spēlēt gan jaunās dziesmas, gan vecās, īpaši fokusējoties uz „OM” albumu. „Īpašs atskaņošanas saraksts atspoguļos šo jubileju, tā kā mēs uzstāsimies gan ar jaunajām dziesmām, gan ar vecajām, īpaši fokusējoties uz „OM” albumu”, vēsta grupas pārstāvji.

Aizgājušajā gadā vācu ierakstu kompānija „Prophecy Productions” izdevusi grupas jaunāko albumu „ZI”, kā otro daļu „Transilvānijas Triloģijai” , pie kuras radīšanas „Negură Bunget” bija strādājuši jau ilgāku laiku.  Albumā “ZI” grupa pēta cilvēka elementus, praksi un tradīcijas, saistībā ar dabu un to, kā šis savienojums formē tautas garīgos horizontus. Otrais triloģijas posms tiek simbolizēts ar terminu “VĀRDI”.

Negura Bunget „ZI”:

Somi „Antagonist Zero” Latvijā viesojas atkārtoti un spēlē mūziku, ko paši dēvē par katatonisko metālu. Tas ir galvenokārt doom , death, black un post metal žanru sajaukums. Formējušies 2010. gadā, izdevuši debijas EP un pilnmetrāžas albumu 2012. gadā, EP „No Tears” 2015. gadā un pašlaik aktīvi liek kopā otro albumu. Ar koncertiem izceļojušies pa Eiropu, Krieviju un pat Ķīnu.

Antagonist Zero „No Tears”:

Deodium” spēlē pagānu metāla iedvesmotu heavy / death / black metal latviešu valodā. Sanāca kopā 2008. gadā grupas dalībniekiem tikko sākot apgūt instrumentus. 2011. gadā „Deodium” bija gatavi kāpt uz skatuves un jau tajā pašā gadā iznāca debijas EP „Saules Kalpi”. 2012. gadā izpelnījās „Latvijas Metālmūzikas gada balvu” kā gada debija un 2014. gadā izdeva pilno albumu „Grēks. Važas. Brīve”.

Deodium „Pokers”:

„Velnezers” sākās kā soloprojekts 2014. gadā, kad arī izdeva debijas ierakstu „Bads” un 2015. gadā pilno albumu „Pagātnes raktuves”. Nu jau „Velnzers” kādu laiku izaudzis līdz pilnvērtīgai grupai un pagājušā gadā izdevuši otro albumu „Pēdējā saule”. Jaunās paaudzes eksperimentāls black metal, kas sevi pieteica uzreiz kvalitatīvi un pārliecinoši.

Velnezers „Pagātnes raktuves”:

“Nabaklab” atrodas Z.A.Meierovica bulvārī 12, Rīgā
Koncerta sākums plkst. 21.00

Biļešu iegāde iepriekšpārdošanā:

Pasākuma lapa Facebook:

Grupu vietnes: