2017/03/19

Rīgā atgriežas rokgrupa Lumen no Krievijas


6.aprīlī Rīgā, klubā „Melnā Piektdiena” ar koncertu atgriežas vieni  no Krievijas alternatīvā roka līderiem – grupa „Lumen”, turnejā par godu savam jaunajam albumam „Хроника бешеных дней” grupa sniegs koncertu arī Latvijā, Rīgā, klubā “Melnā Piektdiena”.


„Lumen” uz šo brīdi ir viena no populārākajām Krievijas alternatīvā roka grupām, kura radusies pilsētā Ufa. Mūzikas apskatnieki „Lumen” mūziku sauc par alternatīvās mūzikas jauno vilni. Pati grupa sevi neliek nevienā no mūzikas žanriem un žanru definīcijām nepievērš lielu uzmanību. Sevis neturēšana notiektos mūzikas žanros un attieksme pret klausītājiem ir grupas viens no lielākajiem panākumiem. Grupas  mūzika piesaista klausītājus ar savu godīgumu un smeldzi tekstos, kas atbalso mūsdienu jauniešu pasaules redzējumam. Grupa savas pastāvēšanas septiņpadsmit gadu garumā palikusi uzticīga sev un saviem klausītājiem, tādējādi atsakot pašmāju šovbiznesa lielākajiem piedāvājumiem.

„Lumen” septiņpadsmit gadu garumā ir nospēlējusi simtiem koncertu Krievijā, Azerbaidžānā, Uzbekistānā, Baltkrievijā un citur. Grupa izdevusi divpadsmit studijas albumus un saņēmusi apbalvojumus no Krievijas ietekmīgākajiem medijiem.

Grupa kļuvusi populāra salīdzinoši ātri ar savu pirmo radio hitu „Sid & Nancy”, grupas pirmais koncerts tika nospēlēts 1998. gadā, bet debijas albums izdots tikai 2003. gadā. Viens no pēdējiem „Lumen” sasniegumiem grupas karjerā ir 2012. gadā ierakstītais albums „На части” , kuru miksējis Robs Hills (Rob Hill) , kurš sadarbojies ar grupām kā „Korn” , „Everlast , „Deftones” u.c.

Vairāk par grupu: http://lumen.ws

Koncerta sākums: 21.00, klubs atvērts no plkst. 20.00.

Biļetes iepriekšpārdošanā:  https://www.ticketshop.lv/site/events/view/2070