2017/02/04

Rīgā atgriežas Napalm Death


Klubā "Melnā piektdiena" 12. aprīlī viesosies leģendārā smagā metāla grupa "Napalm Death", kuru var uzskatīt par "grindcore" mūzikas virziena dibinātājiem.

Lai gan apvērsumu pasaules metāla mūzikā Napalm Death veica jau pirms vairāk nekā 30 gadiem, vēl joprojām grupas mūzika un uzstāšanās ir nevaldāmas enerģijas un eksplozīva triecienspēka caurstrāvotas. Napalm Death ir izdevuši 14 studijas albumus, no kura 1987. gadā izdotais debija albums „Scum” nozīmīgi ietekmēja daudzus tālākos mūziķus smagā metāla žanrā.

Grupa dibināta 1982.gadā, Birmingemā. Savos pirmos pastāvēšanas gados Napalm Death pieturējās pie pārbaudītām un atstrādātām heavy metal vērtībām. Grupa 80. gadu vidū līdz ar jauna smagās mūzikas virziena parādīšanos savā mūzikā sāka iepīt thrash metal un hardcore elementus, kas tai laikā bija kas nedzirdēts. Rezultātā eksperimenti noveda pie jauna mūzikas stila rašanos, ko varētu raksturot kā īsu ekstrēmas skaņas triecienu ar dēmonisku balsi un sociāli politiskiem tekstiem. Šo stilu grupa nosauca par grindcore.

Napalm Death ir viena no pasaules ietekmīgākajām pastāvošajām grupām. Grupa radījusi savus ekstremālās mūzikas kanonus, kuru dumpīgais gars un stingrā politiskā pārliecība ietekmējusi un virzījusi daudzus – sākot ar "System Of A Down" līdz "Queens Of The Stone Age" un "Deftones".

Sākums plkst. 20.00, klubs vaļā no 19.00.

Biļetes uz koncertu no 25.janvāra būs iespējams iegādāties vietnē ticketshop.lv.