2017/05/21

Maija pēdējā dienā Rīgā koncertēs hipster melnmetālisti


Trešdien, 31. maijā „Nabaklab” uzstāsies mūsdienīgā black metal pārstāvji no ASV „Ghost Bath”, Vācijas „Heretoir” un pašmāju ”Eschatos” .

Ekstrēmālie post-black metālisti „Ghost Bath” savu darbību sāka 2012. gadā ar pašu izdomātiem biogrāfijas datiem, minot, ka grupas dzimtā zeme ir Ķīna, arī albumu noformējumos izmantojot hieroglifus, bet 2015. gadā intervijā „Noisey” žurnālistiem, grupa atklāja, ka nāk no ASV. Šī kombinācijā komplektā ar muzikāli spilgtu depressive black metal skanējumu, ko varētu salīdzinār ar grupu „Agalloch” un „Darkthrone” iespaidotu,  nebūt nenāca par sliktu atpazīstamībai, jo grupa var lepoties ar līgumu ar slaveno ierakstu leiblu „Nuclear Blast”.
Neskatoties uz samērā īso vēsturi, „Ghost Bath” muzikālajā daiļradē izdoti jau  trīs pilni albumi, „Funeral” (2014) , „Moonlover” (2015) un pēdējāis no tiem – „Starmourner” – šogad.
Par godu jaunajam albumam grupa dodas iespaidīgā Eiropas tūrē, uz skatuves spēlējot kopā gan ar leģendārajiem „Katatonia”, gan kopā ar citām mūsdienīgā melnmetāla grupām kā „Heretoir” un „King Apathy”.
Tumšās mūzikas cienītāju vidū, grupa viennozīmīgi izraisījusi diskusijas – vieni to atzīst par ļoti labu esam, citi dēvē par hipster black metal.
Grupa Rīgā spēlēs pirmo reizi. 
Kopā ar „Ghost Bath” Rīgā piestās arī vācu depresīvie post-black metālisti „Heretoir” . Radušies jau 2006. gadā kā akustisks projekts, kas evolucionējot integrēja sevī black metal agresivitāti un post-rock melanholiju. Kā jau nojaušams, šāda kombinācija neapšaubāmi ir interesanta un šoreiz noteikti arī kvalitatīva. Bagāžā viens EP, divi spliti un divi pilnmetrāžas albumi, no kuriem svaigākais „The Circle” izdots 2017. gadā.
Heretoir „The White”:
Pašmāju grupa „Eschatos” zinātāju aprindās ir vairāk, kā zināma – jaudīgs melnmetāls ar ugunīgo solisti Kristiānu priekšgalā, citās grupās bagātīgi rūdītiem vīriem pie instrumentiem. Kopš aizsākuma 2012. gadā izdevuši divus albumus, pēdējais no tiem „The Grand Noir” izdots 2015. gadā, bet nupat piedzīvojis pārizdevumu vinila formātā amerikāņu „Flesh Vessel” izdevniecības gādībā.
Eschatos „One That Divides The Time”: https://www.youtube.com/watch?v=LG0sPejIcL0

Koncerta sākums 20.00, Biļetes iepriekšpārdošanā: https://www.ticketshop.lv/site/events/view/2182