2012/02/09

Devilstone 2012 izsludina pirmo no galvenajām grupām - Anathema!

Mūzikas festivālā „Devilstone“ – leģendārā grupa „Anathema”

Mūzikas festivāls „Devilstone“, kas no 12. līdz 15. jūlijam norisināsies Anīkščos, Dainuvas ielejā, paziņo par pirmo un vienu no galvenajiem mūzikas kolektīviem, kas kāps uz skatuves. Tā ir mūzikas grupa, kas pastāv jau divus gadu desmitus un ir ieguvusi pasaules slavu – „Anathema” – roka un metāla mūzikas giganti, doom metāla pionieri un alternatīvā roka aizgādņi no Lielbritānijas.

„Anathema” izpildījuma retrospektīva – labākie skaņdarbi festivālam



Grupa, kas pašlaik izpilda alternatīvā / progresīvā roka skaņdarbus, pasaules slavu sāka iegūt pirms vairāk nekā gadu desmita ar daudz smagāka izpildījuma skaņdarbiem. Kopā ar „My Dying Bride” un „Paradise Lost” veidojot leģendāro britu doom metāla trīsvienību, „Anathema” ar dārdoņu ielauzās smagās mūzikas vidē. Mūzikas kritiķu un klausītāju novērtēta par ekskluzīvu skanējumu, grupa pasaules smagās mūzikas vēsturi bagātināja ar tādiem albumiem kā „Serenades“ un „The Silent Enigma“. Deviņdesmito gadu sākumā iespaidīgi debitējot tūrē ar „Cannibal Corpse”, „Anathema” līdz pat šim brīdim nezaudē enerģiju, iedvesmu un slavu, ne uz metāla, ne roka mūzikas skatuves. „Devilstone“ organizatori vēstī, ka, kaut gan pašlaik „Anathema” nerada smago mūziku, uz pasākumu sešotne ieradīsies ar programmu, kas orientēta uz metāla/roka festivāla specifiku.

„Tā nav fona mūzika saviesīgiem vakariem“


Tā saka viens no „Anathema” dibinātājiem, grupas dvēsele Danny Cavanagh, raksturojot kolektīva radošās darbības pamatlīnijas. Un piebilst, ka viņu radītās mūzikas mērķis – dziļi aizkustināt klausītāju, garīgi to pacelt vai nogremdēt saltākajās dvēseles dzelmēs. Grupas locekļi apgalvo, ka šobrīd ir sasnieguši savas mūzikas radošo virsotni. Tam piekrīt kritiķi un par to liecina „Anathema” popularitāte visā pasaulē. Jau divus gadu desmitus pastāvošais kolektīvs var dižoties ne tikai ar bagātīgu diskogrāfiju un daudzām apceļotām zemēm, bet arī ar pastāvīgu evolūciju mūzikas jomā. Garo ceļu no doom metāla līdz progresīvajam un melodiskajam rokam pieveikušie mūziķi atzīst, ka viņu izpildījuma stila maiņa ir dabīga, kā arī pašsaprotama parādība. Iesākumā dodot pēc iespējas vairāk brīvības klavierēm, vēlāk sākās nevaldāma mūzikas attīstība. Atmosfēriskums, oriģināla ritmika, instrumentāla eksperimentēšana, vokālu ekspresija – tā ir tikai neliela daļa no „Anathema” radošās izpausmes.

Festivāla organizatoriem – augstas grupas prasības

„Devilstone“ organizatori „ALT events” neslēpj, ka kolektīvu „Anathema” vērtē kā gana lielu zivi šajā festivālā. Ar kaprīzajiem britiem izdevās vienoties tikai pēc divu mēnešu neatlaidīga darba. Bez tam, kā jau pienākas līdzīga kalibra izpildītājiem, „Anathema” ir izcēlusi augstas skaņas, apgaismojuma un citas tehnisko nianšu prasības. Organizatori apgalvo, ka pasākumā tiks sakoncentrēti visi spēki, lai asistētu grupai. „Anathema” , kuru pavadīs iespaidīgs apkalpojošais personāls, „Devilstone” auditorijai sola neaizmirstamu uzstāšanos.

Mūzikas festivāls „Devilstone” norisināsies mazā Lietuvas pilsētiņā Anīkšči, no 12. līdz 15. jūlijam. „Devilstone” ir lielākais alternatīvās un ekstremālās mūzikas festivāls Baltijas valstīs. Lielākā daļa mūzikas izpildītāju katru gadu uz festivālu tiek aicināti no ārvalstīm. „Devilstone” festivālā jau ir uzstājušās tādas mūzikas zvaigznes kā „Sepultura”, „Tankard”, „Mayhem”, „Benediction”. Pagājušajā gadā festivāls sagaidīja rekordlielu dalībnieku skaitu.

VIDEO:
http://youtu.be/kRwh8aMokaU
http://youtu.be/qZ8PeLpALcA
http://youtu.be/3saCGcwXDvc

Vairāk informācijas per festivālu: http://lv.devilstone.net