2015/12/16

Šodien debitē jauns konceptuāla blekmetāla ieraksts, piektdien lielkoncerts


No šodienas pieejams Latvijas smagajā mūzikā gada gaidītākais debijas albums — blekmetāla komandas «Protean» pirmais ieraksts.


«The Burning Centuries» ir pašmāju melnmetāla projekta «Protean» pirmais albums, kas ir tematiski veltīts senām teikām, kariem un mitoloģijai. Albums sastāv no septiņām garām, episkām kompozīcijām, kuras klausītājus aizvedīs ceļojumā cauri gadsimtiem, daudzām zemēm un tautām, to cīņām un ticējumiem. Albums sākas ar antīkā perioda Pūniešu kariem, kad Kartāgas karavadonis Hannibals devās pāri Alpiem ar mērķi iznīcināt Romas impēriju, un tā līdz 15. gadsimta ungāru Melnās armijas kariem ar Osmaņu impērijas turkiem. No ziemeļnieku sāgām un vikingu degošo kuģu liesmām līdz latviešu tautas tumšākajām teikām dziesmā «Vella Reķis» — par svešzemju kungiem, kuru varu esot stiprinājušas ļaunas zintis. Šāda liriskā tematika tamdēļ, ka viens no grupas dalībniekiem ir Teoloģijas fakultāti absolvējis reliģijas vēsturnieks un lektors, un arī pārējie ir vēstures pazinēji. «Protean» dalībnieki bijuši vai ir saistīti ar tādām komandām kā «Frailty», «Urskumug», «Eschatos» un citām.

Albums no šodienas pieejams digitāli caur «Beverīnas» leiblu, kurš tagad bāzējas Austrijā, bet kompaktdiski Latviju sasniegs no 15. janvāra.

«The Burning Centuries» oficiālais palaišanas lielkoncerts notiks piektdien, 18. decembrī klubā «Melnā Piektdiena». Bez pašiem «Protean» uz skatuves kāps arī igauņu vecmeistari «Rattler», kuri Latvijā nav spēlējuši teju divdesmit gadus, «Thundertale» no Lietuvas un leģendārie «Sanctimony». Lielkoncertu atklās «Darrva».

«The Burning Centuries» digitāli: https://beverina.bandcamp.com/
Turpat, kā arī mūzikas veikalā «Randoms», arī fizisko CD iepriekšpārdošana.