2014/04/07

Doomed: Atminies savas saknes un atgriezies pie tām!


Doomed ir Pjēra Laubes doom / death metal solo projekts no Austrumvācijas. Pjērs Laube ir ne tikai Doomed mūzikas un dziesmu vārdu autors, multiinstrumentālists, kas iespēlējis visus instrumentus studijas ierakstos, bet arī albumu vizuālā tēla radītājs. Īsāk sakot – cilvēks multitalants, kurš skaidri zina, pēc kā Doomed jāizklausās un jāizskatās, un ir spējīgs vienpersonīgi to visu arī realizēt.



Doomed radies 2011. gada novembrī un jau 2012. gadā paša spēkiem martā tika izdots pirmais pilnmetrāžas albums „The Ancient Path”, kā arī decembrī ar krievu leibla „Solitude Prod.” palīdzību otrs pilnais albums „In My Own Abyss”. „In My Own Abyss” saņem daudz un ļoti atzinīgas atsauksmes no visas pasaules, kuru kopsavilkums varētu būt – albums, kas jādzird visiem doom cienītājiem un kas patiks ne tikai doom faniem.

Sākot ar 2012. gada nogali pamazām tiek nokomplektēts Doomed koncertsastāvs un 2013. gada 20. oktobrī festivālā „Dutch Doom Days XII” notiek pirmais koncerts. 2013. gadā litmitēta digi-paka formātā pārizdots debijas albums „The Ancient Path”.

2014. gadā grupu sagaida virkne koncertu, no tiem viens kopā ar doom metal grandiem Esoteric arī Latvijā, mazfestivālā „Antithesis IV”, 18. aprīlī, Rīgā. Vēl 2014. gada aprīlī Doomed nāk klajā trešais albums „Our Ruin Silhouettes”, atkal zem „Solitude Prod”, un rudenī albums tiks izdots dubulta vinila formātā ASV „Wretched Records” gādībā.

Kā intervijā izsakās pats Pjērs Laube: „Doomed mūzika pamatā ir tumša, lēna, nikna un spēcīga, bet tajā ir arī sava jūtīgā stīga. Es domāju, ka tas vienkārši ir atvērts doom death ar funeral doom elementiem. Tas arī viss. Es spēcīgi izjūtu old school metālu. Doomed mūzikā sastopamas arī sirreālā un groteskas iezīmes, ko esmu aizņēmies no klasiskā modernisma, taču nekādā ziņā neesmu iedvesmojies no black metal žanra.”

Pilnu interviju ar Pjēru Laubi var lasīt:

Vairāk par Doomed:

Ausīm:


Biļetes iepriekšpārdošanā uz „Antithesis IV”:

Piebilde: pērkot biļeti uz „Antithesis IV”, neatkarīgi no tā vai iepriekšpārdošanā vai pie ieejas koncertā, pasākuma norises vietā saņemsiet kodu BEZMAKSAS trīsdienu biļetei uz ekstremāla rokenrola festivālu „Devistone” 17. – 20.07.14. Lietuvā.

Vairāk informācijas par pasākumu: