2014/12/08

Rīgā notiks starptautisks elektroniskās mūzikas vakars

Blood Pavilion

Sestdien, 13. decembrī, mūzikas klubā Nabaklab Rīgā notiks starptautisks elektroniskās mūzikas koncertvakars.
Gaidāmais notikums vienuviet pulcinās žanra pārstāvjus no Igaunijas un Lielbritānijas, piedāvājot spožus elektroniskās mūzikas priekšnesumus no projektiem Blood Pavilion un Beachers. 

Blood Pavilion jeb Jarmo Nūtre (Jarmo Nuutre) ir igauņu mākslinieks un mūziķis no Tallinas, kas projekta ietvaros rada skaņdarbus elektroniskās mūzikas valodā, akcentējot skanējumu dažādību un savā daiļrade robežojoties no abstraktas datormūzikas līdz industriāliem aranžējumiem un noskaņu darbiem. Kopš 2010. gada viņa darbi dokumentēti vairākos dažāda apjoma albumos, kā arī aizvadīta uzstāšanās Tallinas Mūzikas nedēļas konferencē.

Ilgus gadus Nūtre darbojies Igaunijas neatkarīgās mūzikas skatuvē, vairākkārt mainot savu radošās darbības virzienu, sākotnēji plašāku atpazīstamību iegūstot ar savu kādreizējo dalību dūmmetāla grupā Talbot, un nesenākajos gados pievērsies elektroniskās mūzikas attīstīšanai un padziļinātai izpētei.

Blood Pavilion - Horriru

Beachers
Beachers ir šobrīd Rīgā dzīvojošā Londonas komponista Derila Vortingtona (Daryl Worthington) elektroniskās mūzikas projekts, kas aizsākts 2014. gadā, noslēdzot autora Kostoglotov daiļrades posmu, un fokusējas uz nepārtrauktās skaņas un pārveidotu lauku ierakstu faktūrām. Klausītāju atzinību ieguvis Vortingtona debijas albums Pretend, ko jūlijā laida klajā Lielbritānijas izdevniecība Jehu & Chinaman. 

Beachers - Pretend
http://jehuandchinaman.bandcamp.com/album/pretend
 

Vakaru papildinās divu īpašu Latvijas mūziķu duetu uzstāšanās - Sound Meccano / Jura Laiva, kas brīvās improvizācijas kontekstā apvienojis elektroakustiskās mūzikas pārstāvjus Rostislavu Rekutu un Juriju Santalovu;  Aon jeb Jevgēnijs Načiss, kura noskaņu mūzikas priekšnesumam pieaicināts grupas Jeruzalemes Dedzinātāji bundzinieks Matīss Saulītis. 

Sound Meccano - Walking Through 
http://soundmeccano.com/album/walking-through 

Klubs Nabaklab atrodas Zigfrīda Annas Meierovica bulvārī 12, Rīgā.

Pasākuma sākums plkst. 21:00, ieejas maksa 5 eiro.

Koncertvakaru rīko neatkarīgā kultūras platforma ULVE Agency. 

http://www.facebook.com/bloodpavilion
http://www.facebook.com/beachersnoise
http://www.soundmeccano.com
http://www.facebook.com/architectofnoise


http://ulve-agency.tumblr.com
http://www.facebook.com/ulve.agency

http://twitter.com/ulve_