2015/06/12

Melnā Piektdiena: Rīgā gaidāms vikingu uzbrukums

Varang Nord

4. jūlijā klubā „Melnā Piektdiena” uzstāsies pašmāju vikingi, folk-metālisti Varang Nord. Kopā ar viņiem uz skatuves kaps apvienība Divine Fistfuck no Daugavpils, Rīgas Deodium un īpaši viesi no Lietuvas – black / thrash metal grupa NekKralai.


Varang Nord tika dibināti 2014. gadā kā grupas Balaguri mantinieki, padarot savu mūziku melodiskāku, episkāku un dziesmu tematiku paplašinot uz Ziemeļeiropas kultūrām. Tajā pašā gadā tika izdots viņu debijas albums ar nosaukumu „Fire of the North”, kurš kļuva par atskaites punktu grupas attīstībai. Savā skanējumā Varang Nord tiecas nodot ziemeļu bargumu un seno laiku atmosfēru, pulcējot visus folk-metāla piekritējus zem sava kara karoga.
 
Deodium
Deodium tika izveidota 2009. gadā, un pavisam grupa ir izdevusi divus albumus: „Saules kalpi” un „Grēks. Važas. Brīve”. Savā mūzikā viņi stāsta par mūsdienu sabiedrības degradāciju, domas un idejas tērpjot episkos mitoloģiskajos tēlos.

NekKralai, kā viņi paši sevi apraksta, ir pašiznīcināšanas spēks, notraipīts ar asinīm, dubļiem un alkoholu. Dzīve ir viens liels, nežēlīgs un tomēr ļoti labs joks – tieši šo domu grupa cenšas izteikt ar savu mūziku. Pašu NekKralai loma? Padarīt šo joku vel labāku ar savu trash / black metāla savienojumu.  


Sākums: 20:00
Klubs atvērts no 19:00
Ieejas maksa: 4 EUR