2015/06/19

„SHAKHTYOR” – jaudīgais gruzonkors Rīgā!


 „Shakhtyor” ir instrumentālā post metal grupa no Vācijas pilsētas Hamburgas, gan dēvēta arī par industrial doom metal, gan tumšu un smagu post roku, kas šī gada aprīlī izdevuši jaunu albumu „Tunguska” un spēlēs Rīgā septembra sākumā.


Grupa radīta 2009. gadā, ar domu, ka, katrā ziņā, jāspēlē lēni. Lai cik savādi neliktos, kopējais skanējums ir hipnotizējoši atmosfērisks. Tas panākts  pateicoties izmantotajiem taustiņiem, kurus papildina dārdoša un trokšņaina, bet reizē arī melodiska ģitāru mūzikas siena. Grupu veido trīs mūziķi: Kristians – bass, Nils – bungas, Kriss – ģitāra.

Nosaukuma izvēli iespaidojis grupas ģitārists Kristians, kas 90-ajos gados studējis St.Pēterburgā.

Grupas debijas ieraksts „Shakhtyor” pašu spēkiem izdots 2012. gadā un guvis labas atsauksmes žanra cienītāju vidū.

Grupas mūzika un enerģijas pārpilnie koncerti izpelnījušies ievērību arī no izdevniecības „Cyclone Empire” darbiniekiem, kas vainagojies ar sadarbības līgumu – debijas albums pārizdots diskos un vinila platēs. Pateicoties „Metal Blade”, mazliet vēlāk, albums tiek izdots arī Ziemeļamerikā.

Šī gada aprīlī ir ierakstīts un izdots jaunais albums grupas „Tunguska”.



Rīgā grupa viesosies pirmo reizi, pasākuma „Antithesis V” ietvaros, 11. septembrī, klubā „Melnā Piektdiena”. Vairāk info: https://www.facebook.com/events/1593081600979326/

Biļetes iepriekšpārdošanā: https://www.ticketshop.lv/site/events/view/1519