2017/11/29

Folkmetālisti Eluveitie kārtējo reizi atgriežas Rīgā


17. decembrī, ar jauna albuma prezentāciju Rīgā atgriežas šveices folkmetāla koklektīvs — Eluveitie. Viņiem līdzi tūrē brauc tautieši – Silent Circus, un itāļi Even Flow.
Šveices folkmetālisti Eluveitie bāzējas senā aizvēsturē – daļa tekstu viņiem ir romiešu laikā Alpos skanējušajā gallu valodas paveidā (gaulish), bet pats grupas nosaukums ir Šveices senā nosaukuma (Helvēcija) skanējums pirms vairāk nekā 2000 gadiem, tagad sen izmirušajā etrusku valodā. Savas desmit gadus ilgās darbības laikā Eluveitie ir bijuši ārkārtīgi aktīvi mūziķi, izlaižot pa ierakstam praktiski katru gadu — lielākā daļa albumu (ieskaitot „Helvetios” albumu) ir ieturēti Skyforger-veidīga folkmetāla garā, taču ir arī akustiskie ieraksti. Paralēli tipiskajiem roka instrumentiem (ģitāras, bungas) Eluveitie izmanto arī stabules, mandolīnu, dūdas un vijoles. Tomēr Eluveitie astoņu cilvēku kolektīvs pilnīgi noteikti ir vienīgais, kurā skan arī leijerkaste.

“Evocation II – Pantheon” ir septitais studijas albums un otrais akustiskais. Relīze iznāca 18.augustā, ka turpinājums platei  “Evocation I: The Arcane Dominion, un arī veltīts ķeltu mitoloģijai.

Grupas dalībnieki sola faniem īstu gandarījumu koncertā, kurš notiks 17.decembrī klubā Melnā Piektdiena.

Koncerta sākums ir 20:00. Durvis: 19:00. 

Biļetes var iegadāties vietnē ticketshop.lv.
Pirmo biļešu cena ir 15€. Tālāk cenas pieaugs.

Eluveitie „Lvgvs”

Eluveitie „Epona”