2017/11/29

Grupa “Ocularis Infernum” izdod debijas albumu “Expired Utopia”


Savulaik ļoti populārā black metal grupa pašmāju skatuvē “Ocularis Infernum” pēc ilgāka klusuma perioda atjaunojusi darbību un izdevuši debijas albumu  “Expired Utopia”.
Grupas vēsture sākās 2002. gadā, Alojas novadā, kad divi jaunieši aizsāka interesēties par smago mūziku. Kad viņiem pievienojās taustiņnieks Magnuss un vokāliste Kristiāna, grupa bija nokomplektēta pavisam, ar ambiciozu mērķi un vīziju.

Mainoties un stabilizējot sastāvu, grupa startē ar pirmajiem koncertiem, pamazām gūstot lielāku atpazīstamību un interesi no klausītājiem, jo reti kura grupa Latvijā tobrīd spēlēja black metal, kur nu vēl ar ķērcošu sievietes vokālu.

Aktīvākie smagās mūzikas koncertu apmeklētāji noteikti atceras grupas uzvaru jauno grupu konkursā “Fresh Blood” (2008) vai grupu “Skyforger” (Sapņu Fabrika, 2010) vai zviedru “Shining” koncertu iesildītājus – “Ocularis Infernum” .

2011. gadā grupa sāka darbu studijā pie sava albuma ieraksta, bet iekšējo nesaskaņu, konfliktu dēļ sākas sastāva maiņas, kas rezultējās ar grupas izjukšanu.


Grupa ir atgriezusies mūzikas apritē ar veco nosaukumu.
Piecu gadu laikā tika slīpētas dziesmas, mainījies spēlēšanas stils, meklēti risinājumi albuma ierakstīšanai pašu spēkiem

Grupas kodolu veido ģitārists Andris Začs, taustiņnieks Magnuss, vokāliste Māra.


Paši mūziķi par jauno skanējumu un albuma tapšanu saka: “Visu albuma tapšanas brīdi notika "cīņa" starp minoriem un mažoriem. Magnuss vairāk gribēja mažorā, melodiskāk, savukārt es – ļaunāku vairāk minorā. Kopdarbs sanācis netradicionāls – katra dziesma būvēta kā stāsts, kas vijas uz priekšu. Šo kontrastu vēl vairāk paspilgtināja Māras vokāli, ka mainās – gan clean, gan growl. Māra atnesa arī jaunas dziesmu tematikas – teksti ataino sociālas, filozofiskas, nihilistiskas un pat vides aizsardzības tēmas. Tie ataino mūsdienu problēmas, ar kurām mēs visi, kā sabiedrība saskaramies. Vēl lielāku kontrastu pastiprināja Mārtiņš Lazdāns (“Frailty”) – vokālais viesmākslinieks ar savu zemo doom manieres vokālu, tajā pašā leģendārajā dziesmā “Akathisia”“.

Albums "Expired Utopia" izdots novembra sākumā – mazā kompaktdisku tirāžā un digitāli.