2011/09/15

Šo svētdien, 18. septembrī, Nabaklab, Jorge Boehringer (ASV), Apocryphal (Baltkrievija), Blizzard (Latvija)

Šo svētdien, 18. septembrī,
Nabaklab,
Koncerta sākums: 20:00
Ieeja: 2 Ls

Jorge Boehringer  (ASV), Apocryphal (Baltkrievija), Blizzard (Latvija)























Neierasta muzikāla kombinācija – avangarda elektroakustika no ASV, miroņmetāls no Baltkrievijas un rezultātu apspriede pie kausa!


Jorge Boehringer – elektroakustiskās mūzikas komponists, mūziķis, instalāciju mākslinieks, kas dzimis ASV 1975. gadā, uzaudzis Teksasā, bet kā savu šī brīža mītnes vietu sauc Čehijas pilsētu Prāgu.
Mākslinieks vislabāk izpaužas tādos žanros, kā ambient, experimental, noise, avant-garde un elektronika. Ar Jorga vārdu saistās darbība mūzikas projektos - Core of the Coalman, Caroliner Rainbow un citos. Viņa dzīvesstāsts, tāpat, kā viņa mūzika vai mūzikas pasniegšanas veids plašākai auditorijai būs mazāk zināms, lai gan – nelaidiet garām šo dīvaini – leģendu!

Apocryphal
Grupa radusies Baltkrievijā, 1994. gadā, un par saviem ietekmes avotiem joprojām min tādus death metal lielgabarītus, kā - Hypocricy, Deicide, Death, Dark Tranquility un Cannibal Corpse. Grupas diskogrāfijā vien ar pāris demo ierakstu, bet tas nav traucējis grupas dalībniekiem doties dažādās sadraudzības koncerttūrēs.
Radikālāku soli grupa spērusi 2004. gadā – rīkojot starptautisku metāl mūzikas festivālu „Metal Crowd”, kas kā tradīcija turpinās jau vairākus gadus, pulcējot mūziķus no dažādām pasaules valstīm. 

Blizzard
Pirmsākums ir meklējams šī gada sākumā, kad Kārlis (vokāls, ritma ģitāra), Matīss (back-vokāls, solo ģitāra) un Roberts(bungas) satikās uz pirmo mēģinājumu jaunai grupai. Nepilnā sastāvā tika ierakstīts arī pirmais grupas studijas singls „SinPathetic” , kas ieguva atzinību metāla cienītāju vidū.
Vēlāk sastāvam pievienojās trūkstošais posms – Rolands (back-vokāls, bass). Pilnā sastāvā ir aizvadīti vairāki koncerti, ne tikai Rīgā, bet arī Cēsīs un Jelgavā.
„Vienīgais mūzikas stils, kurā mēs sevi iedalam, ir metāls. Pamatdoma - lai mums pašiem patīk, kā skan, tādēļ cenšamies mūziku bagātināt ar melodiskām iespēlēm, daudzbalsīgiem vokāliem”.
http://www.draugiem.lv/blizzard
http://www.facebook.com/pages/BlizzardLV/202460663107753


Pēc koncerta / starp koncerta noskaņas ar:
Dj Sinisters un Dj Nefolks