2011/10/11

14. oktobris, Taka: Holzkopf (Kanāda), Toms Auniņš

 Informācijas avots : ULVE Agency

Mūzikas svētki kafejnīcā Taka

Piektdien, 14.oktobrī, plkst. 21:00 kafejnīcā Taka viesosies eksperimentālās mūzikas mākslinieks Holzkopf no Kanādas.



















Džeikobs Hārdijs jeb Holzkopf savā daiļradē pārstāv nepieradinātu eksperimentālās, elektroniskās un ritmiskās trokšņu mūzikas sintēzi, pastarpināti tās saturā izmantojot izgriezumus no populārās mūzikas, piemēram, Ķīnas popmūzikas, kā arī citām sevis radītām ierakstu kolāžām.
Kā vaļsirdīgi atzīst pats Hārdijs, "Vairāk kā jebkas cits mūzika ir svētki, turpretī svētki, galu galā, ir augstākais pretošanās veids ."
Kopš 2001.gada izdoti vairāki ieraksti un aizvadīti koncerti, kā ar sadarbības ar dažādiem laikabiedriem, tostarp leģendāro Kanādas neatkarīgās mūzikas skatuves ģitāristu Semu Šalabi, kurš plašāk zināms kā postroka un eksperimentālās ģitārmūzikas grupu Shalabi Effect un Molasses dalībnieks, elektroniskās un ritmiskās mūzikas pārstāvjiem Venetian Snares, Princesse Rotative, Cex un Electric Kettle.
Pēc koncerta Rīgā Holzkopf paredzēta dalība Tallinā notiekošajā ikgadējā tumšās elektroniskās mūzikas un kultūras festivālā Body Machine Music.

Līdzās Holzkopf gaidāma pašmāju eksperimentālās mūzikas mākslinieka, teātra režijas un aktiermākslas lietpratēja Toma Auniņa dalība. Līdz šim plašāk iepazīta viņa radošā darbība avangarda grupas 1/2H 1/2W un citu sastāvā.


Kafejnīca Taka atrodas Miera ielā 10, Rīgā.

Ieeja no plkst. 20:00, bez maksas.