2011/10/10

Who Dies in Siberian Slush „Biterness of the Years that are Lost” (2010) recenzija

Who Dies in Siberian Slush „Biterness of the Years that are Lost”, 2010

Who Dies in Siberian Slush ir funeral doom metal grupa no Krievijas. Tieši Krievijā pēdējo gadu laikā doom metal ir uzņēmis plašus apgriezienus, rodas dažādas interesantas grupas, kas spēj piedāvāt klausītājam pasaules līmeņa kvalitāti gan izpildījuma, gan dziesmu producēšanas ziņā. WDiSS savu albumu ir laiduši klajā nu jau underground’ā zināmā Solitude Productions leibla paspārnē, kas strādā gan ar Krievijas, gan ar Eiropas un ASV doom metal grupām. Gribas teikt tikai vienu - kārtējā veiksmīgā Solitude Productions relīze un kārtējais veiksmīgais un labskanīgais albūms no Krievijas!

„Biterness of the Years that are Lost” ir kolosāls tradicionālo funeral doom un death/doom vērtību iemiesojums, kas klausītāju fascinē ar lieliskām melodijām un ideālu atmosfēru visā tā garumā. Albūmā ir septiņas kompozīcijas, katra no tām ir stila paraugs pati par sevi. Laikā, kad visi visu ir dzirdējuši, visiem viss šķiet jau novazāts un oriģinālo atrast vairs nav iespējams, jāskatās uz citu pusi - jāpievērš uzmanība tam, cik kvalitatīvi grupas strādā pie savas mūzikas, cik labi ir komponētas melodijas, kā tiek uzturēta dziesmu atmosfēra, kā darbojas vokālists. WDiSS ar šīm lietām tiek galā viegli un meistarīgi, tāpēc viņu albūms ir tā vērts, lai tiktu pievienots jebkura doom metal cienītāja katalogam.

Rezumējot - Who Dies in Siberian Slush ir pērle, kas papildinās stila cienītāja krājumus ar nevainojamu, tīru un labskanīgu mūziku. Tāpat, tiem, kas ir iesācēji funeral doom metal žanrā, šī grupa var sniegt ļoti labu priekšstatu par pašām skaistākajām un vērtīgākajām lietām, kas sastopamas mūzikā, ko derētu spēlēt tikai bērēs.


E. Vizla

Who Dies in Siberian Slush „Biterness of the Years that are Lost” (2010) 























1. Leave Me
2. The Woman We Are Looking For
3. Möbius Ring
4. Interlude
5. Завещание Гумилёва
6. An Old Road Through The Snow
7. Bitterness Of The Years That Are Lost