2011/10/19

Piektdien, 21.oktobrī, Mūzikas akadēmijas Lielajā zālē - Mūsdienu tautas mūzikas koncerts

Piektdien, 
2011.gada 21.oktobrī, 
plkst 19.00
Jāzepa Vītola Latvijas Mūzikas akadēmijas Lielajā zālē, 
Rīgā, Kr.Barona ielā 1

SVIESTS IV
Mūsdienu tautas mūzikas koncerts




Iznākot mūsdienu tautas mūzikas izlasei SVIESTS IV, „Lauska” rīko albuma atvēršanas koncertu ar piecām grupām, kuras piedalās šajā projektā, bet kuras ikdienā nav tik bieži izdevība dzirdēt un nekad vēl – vienkopus.


SVIESTS iznāk ik pārgadus un piedāvā pārskatu pār aktuālo mūsdienu latviešu tautas mūzikā. Nu jau ceturtais izlaidums ir „pilns līdz malām” – tajā ieskaņotas 22 grupas un projekti.

Piedalās:
Pērkonvīri un Laima Jansone  –  Grupas kodols ir pieredzējuši ritma meistari Mikus Čavarts, Tālis Gžibovskis un Artis Gulbis.  Koncertā viņiem pievienosies arī lieliskā koklētāja Laima Jansone.

Tai tai  – nesen radušos grupu vieno interese par somugru-līvu-latviešu skanisko mantojumu. Koncertā dzirdēsim Julgī un Dāvi Staltus, Leanni Barbo, Ernestu Medeni.

Vētras saites – Grupa spēlē ambientu instrumentālu mūziku, kuras galvenais akcents ir Latvītes Podiņas spēlētā elektriskā kokle saspēlē ar Ģirta Pavēņa ģitāru. Grupa ļauj atkāpties no ierastajiem priekšstatiem, kā jāskan etnogrāfiskam instrumentam, dodoties no etnogrāfiskā uz mūsdienīgo.

Trakula – grupas repertuārā ir gan viduslaiku, gan renesanses skaņdarbi, bet iedvesma tiek smelta arī no latviešu folkloras materiāla, piešķirot tam savdabīgu skanējumu.

Folkvakars un Austris Grasis – Grupa ar lieliskiem un tautas mūzikas cienītājiem labi pazīstamiem mūziķiem - Kristīne Kārkle-Puriņa, Edgars Kārkls, Gatis Valters un citi. Regulāri uzstājas folkklubā „ALA pagrabs”, bet šoreiz būs sagatavota īpaša koncertprogramma.

Biļetes Biļešu servisa kasēs vai www.bilesuserviss.lv – iepriekšpārdošanā 5 Ls; studentiem, skolēniem, pensionāriem 3,50 Ls, bērniem līdz 12 g.v. ieeja brīva.

Pēc koncerta tikšanās un sadancošana folkklubā ALA Pagrabs, Vecrīgā, Smilšu 16.