2011/10/14

16. oktobris, Postmetāla vilnis mūzikas klubā Nabaklab


Jau šo svētdien, 16.oktobrī, plkst. 20:00, mūzikas klubā Nabaklab viesosies postmetāla un atmosfēriskās ģitārmūzikas grupas EndName un Cosmonauts Day no Krievijas.


















EndName ir 2007.gadā Krievijas galvaspilsētā Maskavā dibināts kvartets, kas muzikāli žanriski pārstāv postmetāla, doom metal un kosmiskās mūzikas skatuvi. Kā norāda atsauces, "Pie jaunrades sirds atrodams postošs ģitāru skanējums, raupjas skaņdarbu struktūras, un caur tām atspoguļotas nepiespiestas izjūtas."

Pie grupas ievērojamākajiem koncertiem un atspērieniem minama 2009.gada dalība mūzikas festivālā Moscow Doom Festival, kā ietvaros dalīta skatuve ar mūsdienu doom metal klasiķiem Mourning Beloveth, Mournful Congregation, The Prophecy un Longing for Dawn.

2011.gadā izdots EndName debijas albums Anthropomachy.

Turpretī viņu līdzgaitnieki Comonauts Day uzskatāmi par vienu no pēdējo gadu svaigākajām vēsmām Krievijas neatkarīgās mūzikas skatuvē. Lai gan dibināti salīdzinoši nesen, proti 2010.gadā, jau paguvuši gūt klausītāju atzinību un piesaukumus par atrašanos "uz viena viļņa" ar grupām Pelican un Russian Circles.

Līdzās viesiem no Krievijas ar koncertu savu trīs dienu Lietuvas un Latvijas koncertbraucienu noslēgs pašmāju postmetāla un sludge mūzikas trio Tesa, kuri šobrīd aizvien turpina darbu pie sava gaidāmā albuma.

Ieeja no plkst. 19:00, ieejas maksa 2,5 Ls.