2011/12/04

5. decembrī, Nabaklab - Uzskaņot prātu: Valoda un mūzika II

Uzskaņot prātu: Valoda un mūzika II

5. decembrī plkst. 18.00 mūzikas klubā NABAKLAB (Z.A. Meierovica bulvāris 12) notiks lektorija “Uzskaņot prātu” pasākums, kurā turpināsies saruna par valodas un mūzikas mijiedarbību.


Sarunā „Valoda un mūzika II” tiks izvērsta iesāktā diskusija par to, kāda ir valodas nozīme mūzikā. Līdzās jau iepriekšējā šī sarunu cikla pasākumā aizsāktajiem tematiem – Vai dziesmu teksti ir līdzvērtīgi melodijai? Cik liela un kādā kvalitātē ir latviešu valodas klātbūtne mūsdienu mūzikas vidē un kāds ir mazo valodu statuss starptautiskajā mūzikas pasaulē? – šoreiz vairāk iecerēts pārrunāt arī to, kas īsti raksturo labu dziesmu tekstu un cik ļoti mūzikas žanrs, kura vajadzībām teksts tiek radīts, ietekmē galarezultātu.

Par šiem un citiem jautājumiem sarunā piedalīsies un savā pieredzē dalīsies „Gas of Latvia" līderis Andris Indāns jeb Andžons, grupas "Soundarcade" mūziķis Lauris Ābele, radio Naba raidījuma „Mūzu muzejs” vadītājs Ingus Bērziņš, kurš sadarbojies ar daudziem mūziķiem dziesmu tekstu rakstīšanā, mūzikas sociālantropologs Jans Jansons, grupas „Voiceks Voiska” līderis Jourelis jeb Juris Mežeckis un hiphopa kultūras pārstāvis Skutelis.

Ieeja pasākumā bez maksas.

P.S. Pirmo sarunu "Valoda un mūzika I" var noskatīties te: http://www.nabaklab.lv/zinas/t/9453/