2013/01/23

26. janvārī grupas „Deodium” debijas EP „Saules kalpi” prezentācijas koncerts Fontaine Palace

Pagājušā gada izskaņā smagā metāla grupa Deodium klausītājus iepazīstināja ar savu debijas EP „Saules kalpi”. Mini albums nu jau ir guvis plašu atzinību un Deodium aicina uz tūres pēdējo koncertu Fontaine Palace jau šo sestdien, 26.janvārī.


Saules kalpi” ir stāsts, kas sastāv no 6 dziesmām latviešu valodā un vēsta par Ceļinieka cīņu ar Raganu. Par saturu nu jau ir radušās daudzas diskusijas, bet grupa uzskata, ka aiz daudzajām metaforām katrs var atrast savu personīgo sāpi jeb „Raganu”, pret ko tad „Ceļiniekam” jeb paša morālei būtu jācīnās. To Deodium puiši atstāj klausītāja ziņā.

Vienā no recenzijām, kas publicēta karametals.lv, par albumu saka tā: „„Saules kalpiem” piemīt reti sastopama saturiskā kvalitāte, kura ar savu jaudu klausītāja uztverē paceļ vēl augstāk muzikālo veikumu (..) Iedomājieties, ka vienā organiski saderīgā naratīvā saausts kopā Tolkīns ar Krugmanu un Stiglicu, «Nībelungu Gredzens» un «Beovulfs» ar ekonomikas analīzēm no Jāņa Ošleja, vai Pumpura «Lāčplēsis» ar Marksa «Kapitālu»!”

Deodium paši to definē kā „stāstu par mūsdienu sabiedrības degradāciju — caur mītisku radījumu un episku notikumu prizmu”

Grupa ir pieteikta „Latvijas Metal Mūzikas Gada balvas 2012” nominācijām, kā arī ir apstiprinājusi dalību pašā Gada balvas koncertā līdzās Frailty, Sanctimony, Wagars, u.c.

„Saules kalpu” tūres laikā ir jau aizvadīti koncerti Jelgavā un Rīgā, tāpēc 26. janvārī visi interesenti ir aicināti uz Fontaine Palace (Liepāja, Dzirnavu iela 4), kur notiks pagaidām tūres pēdējais koncerts.

Līdzās Deodium spēlēs arī grupa SinHeresY.

SinHeresY ir itāļu simfoniskā smagā metāla grupa, kas pilnu sastāvu nokomplektēja 2010. gadā ar interesantu divu (sievietes un vīrieša) vokālu salikumu. 2011. gada oktobrī grupa ierakstīja mini-albumu „The Spider and the Butterfly” (Zirneklis un Taurenis) un gandrīz uzreiz parakstīja līgumu ar „Revalve Records”. EP iznāca tā paša gada 14. decembrī , un itāļu „Metal Maniac” žurnāls to atzina par mēneša labāko demo ierakstu. Pagājušā gada janvārī grupa pievienojās „K2 Music Management”, ar kā palīdzību tad arī ir noorganizējusi Baltijas tūri Rīgā, Klaipēdā un Liepājā.
Grupa ietekmējas no tādiem māksliniekiem kā System of a Down, Children of Bodom, Symphony X, Nightwish, Edenbridge, Sirenia, Delain, Within Temptation, u.c.

Koncerta sākums paredzēts 22:00, uz kuru interesentiem ir lūgts ierasties laicīgi. Ieeja - bez maksas.