2013/01/24

„Burned In Blizzard” startē „Sweden Rock Festival 2013” konkursa finālā

2012. gada nogalē slavenā smagās mūzikas festivāla „Sweden Rock Festival” organizatori pēc vairāk nekā 1500 grupu pieteikumu izskatīšanas izziņoja tās 145 mūzikas grupas, kuras piedalījās konkursa 1. kārtas balsošanā, kas ilga līdz šī gada 20. janvārim. Pateicoties fanu un klausītāju atbalstam, Latvijas heavy metal grupa „Burned In Blizzard” ir veiksmīgi noturējusies konkursa top 25 grupu vidū, par kurām tika balsots visvairāk, kas grupu izvirza konkursa balsošanas fināla kārtā, kas notiek līdz 12. februārim festivāla mājaslapā www.swedenrock.com .

 


Balsošanas fināla kārtā startē 25 grupas, no kurām tikai 3, par kurām tiks visvairāk balsots, izcīnīs iespēju uzstāties uz „Sweden Rock Festival” skatuves 2013. gada vasarā. Balsošana notiek festivāla mājaslapā www.swedenrock.com līdz 13. februārim, un visi tiek aicināti balsojot atbalstīt mūsu pašu vietējos smagsvara mūzikas censoņas „Burned In Blizzard”, kas ir ne tikai vienīgā Latvijas, bet arī vienīgā grupa no Baltijas, kas tikusi līdz konkursa finālam. No vienas IP adreses var balsot 2 reizes dienā – katru dienu līdz 12. februārim.

Festivāls notiks no 5. līdz 8. jūnijam Solvesborgā, Zviedrijā, kurā kā galvenās ir apstiprinātas grupu „KISS”, „Europe”, „Rush” un „Saxon” uzstāšanās, bet grupu sarakstu turpina vesela virkne citu atzītu un atpazīstamu grupu. Sarakstu papildinās arī 3 atlases konkursā uzvarējušās grupas. „Burned In Blizzard” tas ir gan līdz šim lielākais izaicinājums, gan arī līdz šim lielākā iespēja pierādīt sevi ārpus Latvijas robežām, tāpēc ikkatra atbalstītāja balsojums grupai ir īpaši svarīgs un nozīmīgs.

Savas muzikālās karjeras laikā ”Burned In Blizzard” ir izdevuši vienu studijas albumu ar nosaukumu ”Whiteout” un vienu oficiālo mūzikas video dziesmai „Power and Honour”. Pēc pirmā albuma Whiteout panākumiem Lietuvas drukātais medijs „Forgotten Path” par „Burned In Blizzard” ir izteicies: „Burned In Blizzard ir viena no interesantākajām grupām Latvijā, ja ne pat visā Baltijā.”, bet dziesma „Niwian” ir tikusi atskaņota Itālijas metāla mūzikas bloga radio The Pit of the Damned. Albums „Whiteout” ir arī nominēts Latvijas Mūzikas Ierakstu Gada Balvas 2012 nominācijā ‘Labākais Smagā roka vai Metāla mūzikas albums’.


Plašāka informācija par „Burned In Blizzard” pieejama:
http://www.reverbnation.com/burnedinblizzard