2013/01/01

Rīgā atgriežas “Arms And Sleepers” no ASV


Ar savu otro koncertu Rīgā nākošā gada 22. martā atgriezīsies audiovizuālais projekts no Amerikas Savienotajām valstīm – “Arms And Sleepers”.


Allaž mainīgo “Arms And Sleepers” kodolu veido divi bostonieši - Mirza Ramičs (Mirza Ramic) un Makss Lūiss (Max Lewis), kuri kopš 2006. Gada savā mūzikā nemitīgi ieviesuši arvien jaunas skaņas, atsauces, instrumentus un ritmiskos zīmējumus, tādējādi variējot ar daudzo ierakstu un koncertuzstāšanos radīto noskaņu. “Klausīties šīs dziesmas ir kā dzirdēt senu draugu runājam ar tevi sapnī, kas, dīvaini, bet patīkami, liekas daudz jēdzīgāk par jebko, ko viņa vai viņš varētu tev pastāstīt īstenībā,” savulaik rakstījis kāds recenzents. Ļoti iespējams, ka noskaņu viņš “noķēris” pareizo.

Līdzās vairākiem digitālajiem īsspēlējošajiem ierakstiem jeb t. s “EP” (‘extended play’ – angļu val.), kopīgam izdevumam ar duetu “American Dollar”, pēdējo studijas albumu “Organ Hearts”Arms And Sleepers” izdevuši 2011. gadā, talkā pieaicinot Benu Šepardu (Ben Shepard) no “Uzi & Ari” un Filipu Džeimisonu (Philip Jamieson) no “Caspian”. Izrādās, paziņojums par radošās darbības pārtraukšanu uz nenoteiktu laiku šī gada pavasarī bijis pārsteidzīgs un emocijās balstīts mēģinājums risināt iekšējos pārpratumus. “Arms And Sleepers” ir atpakaļ. Pavasarī iecerēta pirmā no Eiropas turnejām, un koncerts Rīgā tās ietvaros būs vienīgais Baltijas valstīs.

Biļetes uz koncertu kinoteātrī “K. Suns” (Elizabetes ielā 83/85, Rīgā) nopērkamas elektronisko biļešu tirdzniecības vietnē Bezrindas.lv. To cena šobrīd – Ls 7.00, taču, tuvojoties koncertam, biļetes kļūs dārgākas. Ņemot vērā, ka uz koncertu tiek tirgotas sēdvietas, biļešu skaits ir stingri ierobežots.

Internetā:

Dziesmas “Simone” video no “Taksometru sesijas” Rīgā: