2013/01/06

„Deodium” debijas EP „Saules kalpi” prezentācijas tūres koncerts Nabaklab

Pagājušā gada nogalē jaunā un patriotiskā smagā metāla grupa „Deodium” laida klajā savu pirmo mini-albumu „Saules kalpi”. Lai nosvinētu EP „laišanu plašajā pasaulē” Deodium ir devies albuma prezentācijas tūrē, kuras otrais koncerts notiks 18. janvārī Nabaklab.

 
„Saules kalpi” EP ir apkopotas grupas pirmās 6 sarakstītās dziesmas, kuras visas ir latviešu valodā un veido vienotu stāstu. Darbs pie skaņdarbiem sākts 2011. gada vasarā, kad arī uzsākta aktīva koncertdarbība. Pats EP ierakstīts Kārļa Šteinmaņa „KS Records” studijā, kuras saimnieks saka: „Deodium mūzikā veiksmīgi ir savīti elementi no pagānu metāla, thrash metāla un nedaudz ekstrēmākiem žanriem, nezaudējot melodiju (stiepts jēdziens šādā žanrā, bet, katrā ziņā, ir lietas, kas lieliski iespiežas atmiņā un liek gribēt dziesmas noklausīties vēlreiz)”.

Šogad Deodium EP izvirzīts arī „Latvijas Mūzikas ierakstu Gada balvas 2012” jaunajai nominācijai „Labākais Smagā Roka vai Metāla mūzikas albums” līdzās tādiem pazīstamiem nosaukumiem kā Frailty, Sanctimony, Apēdājs, u.c.

Pirmais „Saules kalpu” prezentācijas koncerts notika Jelgavā, klubā „Melno Cepurīšu Balerija”.
18. janvārī visi interesenti ir aicināti uz Nabaklab (Rīga, Z.A. Meierovica bulvāris 12), kur notiks tūres otrais koncerts.

Koncerta sākums paredzēts 20:00, uz kuru interesentiem ir lūgts ierasties laicīgi! Ieeja šoreiz bez maksas!

Ar Deodium draudzēsies grupas „Helid” un „Dehead”.

Helid ir jau pieredzējusi grupa, kuras pirmsākumi ir meklējami tālajā 2005. gadā, bet pašreizējais sastāvs izveidojies 2008. gadā. Grupa lepojas ar progressive, alternative un hardcore metāla skanējumu. Aiz muguras ir jau daudzi koncerti Latvijas pazīstamākajos klubos. 2012. gada sākumā grupas EP „Chapter I: Lost Between the Lines” nominēts „Latvijas Metal Mūzikas Gada Balva 2011” kategorijā "Gada Ieraksts".

Dehead ir salīdzinoši jauna grupa, kas specializējas thrash un speed metal lauciņā. Viņu pirmā uzstāšanās notika 2012. gada „Sutas Balss” festivālā, kopš tā tad arī sākusies grupas aktīvā koncertēšana.

Tā kā pārstāvēti ir ļoti dažādi metāla žanri, tad koncerts ir ļoti intriģējošs visādām gaumēm un vakars solās būt interesants! Nenokavējiet iespēju redzēt jauno Latvijas smagās mūzikas intrigu „Deodium”! Pasākumā būs iespējams arī iegādāties „Saules kalpu” EP.

Nākamais tūres koncerts paredzēts Liepājā „Fontaine Palace” 26. janvārī.


Ausīm:

Info: