2013/01/23

Melnmetāla grupa "Eschatos" prezentēs albumu klubā "Melnā piektdiena"


Piektdien, 25. janvārī, klubā „Melnā piektdiena” notiks īpašs koncerts smagās mūzikas gardēžiem, kurā savu pirmo ierakstu „Hierophanies” priekšā stādīs jaunizveidotā melnmetāla grupa „Eschatos”, kas skatuvi dalīs ar vietējiem nāves metāla meistariem „Malduguns”, lietuviešu melnmetāla avantgardistiem „Inquisitor” un pašmāju progresīvā roka apvienību „Holy Lamb”.



Kaut gan grupa ir tikko radusies, Eschatos dalībnieki ir sevi ilgstoši pierādījuši mūziķi. Eschatos sākums ir meklējams grupas dalībnieku iepriekšējā sadarbībā tādās apvienībās kā „Ocularis Infernum”, „Grondh” un „Velna Krusti”, kurās tie atpazina savstarpējo muzikālo un idejisko saskaņu, kas rezultējās veiksmīgā un vēl nepieredzētā skanējumā.

Albums „Hierophanies” tika ierakstīts neierastā veidā. Mūziķi, izvairoties no pārspīlētiem tradicionālās smagās mūzikas skanējuma kanoniem, nolēma to ierakstīt pašu spēkiem, pārveidojot mēģinājumu telpu par ierakstu studiju. Albums izceļas ar tumšu, tomēr enerģisku un agresīvu melnmetāla devu, kas pārlieta plosoši drūmā un smeldzīgi melanholiskā mērcē. Īpaši nopelni albuma skaņas izveidē ir Guntim Podvigam, kurš palīdzēja grupai ieraksta laikā, kā arī nodarbojās ar miksēšanas darbiem. Jāuzsver arī sadarbība ar pianistu Jāni Kaņepu, kurš sakomponēja un ierakstīja klavieru skaņdarbu albumam Hierophanies.

25. janvāra koncerta ritumā spēlēs arī daudzu vietējo smagās mūzikas klausītāju iecienītā nāves metāla grupa „Malduguns”, kas nesen tautās laidusi savu svaigāko skaņdarbu „Nekro Disko”, lietuviešu progresīvie melnmetāla avantgardisti „Inquisitor”, kas šajā vasarā paguvuši nospēlēt koncertu pasaules lielākajā metāla festivālā „Wacken Open Air”, ka arī pašmāju progroka leģendas „Holy Lamb”.

Sīkāka informācija grupas „Eschatos” Facebook lapā