2013/02/05

23. februārī „Burned In Blizzard” jubilejas koncerts „Life Worth Living”


23. februārī klubā „A Nice Place” speciāli savai 2 gadu jubilejai sagatavotu koncertprogrammu sniegs jaunā un daudzsološā Latvijas heavy metal apvienība „Burned In Blizzard”. Koncertā apmeklētājiem tiks piedāvāts gan grupas oriģinālais repertuārs, gan arī īpašs līdz šim uz skatuves „Burned In Blizzard” izpildījumā vēl nedzirdētu dziesmu akustisko aranžiju papildinājums. Grupas uzstāšanās tiks akcentēta ar atmosfērīgu sktuves māksliniecisko noformējumu, ļaujot pietuvoties soli tuvāk konceptuālam koncerta risinājumam ar nosaukumu „Life Worth Living”.


Savas muzikālās karjeras laikā „Burned In Blizzard” ir izdevuši vienu studijas albumu ar nosaukumu „Whiteout” un vienu oficiālo mūzikas video dziesmai „Power and Honour”. Grupa, pazīstama ar melodisku un smagu skanējumu, kas papildināts ar divbalsīgiem ģitāru solo un daudzbalsīgām vokālu melodijām, ir ieguvusi balvu kā ‘Labākā jaunā Latvijas metal grupa 2011’ un uzvarējusi citos vietējā mēroga konkursos. Pēc 2012. gada panākumiem grupa ir arī nominēta „Latvijas Mūzikas Ierakstu Gada Balvas 2012” nominācijā „Labākais Smagā roka vai Metāla mūzikas albums”. „Burned In Blizzard” ir arī veiksmīgi startējuši „Sweden Rock Festival 2013” grupu konkursā un cīnās fināla balsošanā par iespēju uzstāties vērienīgajā festivālā 2013. gada vasarā.

Lai arī „Burned In Blizzard” aktīvās muzikālās darbības periods nav ilgs, salīdzinoši ar citiem Latvijas metāla skatuves pārstāvjiem, 2 gadu laikā ir daudz sasniegts un gūta liela pieredze. Tas grupu motivējis rakties dziļāk savā radošumā un izaicināt pašiem sevi, lai radītu un sniegtu aizraujošu uzstāšanos, kas vienlaikus iezīmēs gan grupas 2 gadu darbības jubileju, gan arī pirmā studijas albuma ‘Whiteout’ cikla noslēgumu. Par jubilejas koncertu grupas basģitārists Rolands Ignatjevs komentē: „pievēršanās dziesmu akustiskajām aranžijām ir pavērusi durvis uz jaunu skatpunktu un dod svaigu iedvesmu dziesmās, kuras jau labu laiku esam spēlējuši”. Pēc jubilejas koncerta „Burned In Blizzard” pārtrauc aktīvo koncertdarbību, lai atgrieztos mēģinājumu telpā un studijā un pievērstos jauna materiāla tapšanai.


Klausāmais un skatāmais materiāls:
http://www.youtube.com/watch?v=1EeWG9X5WcA
 
http://www.youtube.com/watch?v=_J_D0i0DsjE  
 

Biļetes pieejamas iepriekšpārdošanā no piektdienas, 1. februāra, plkst. 10:00. Sākotnējā biļetes cena ir Ls 3,50, kuras ir ierobežotā daudzumā un pēc kurām biļešu cena pieaugs.
Papildus tiek piedāvātas fanu biļetes par Ls 7, kurās ir iekļauts koncerta apmeklējums un bezmaksas Blizzard-šots kopā ar grupu, kā arī iespēja ar viņiem fotografēties un būt ballītē aizkulisēs pēc koncerta.

 
Papildus info: