2013/02/06

Rīgā koncertēs duets Jiku55 no Japānas




10. februārī bārā Chomsky Rīgā ar savu pirmo un līdz šim vienīgo uzstāšanos Latvijā viesosies psihedēliskās mūzikas duets Jiku55 no Japānas, pasākumā piedaloties latviešu multimāksliniekam Jēkabam Voļatovskim.


2010. gadā Japānā izveidotais duets Jiku55 pieder nepārtrauktās skaņas un trokšņu mūzikai. Tā sastāvā ir šobrīd Eiropā dzīvojošā dziedātāja un komponiste Marija Džiku un ģitārists Go Tsušima. Par abu mūzikas vadmotīviem pieņemta vokālā improvizācija, primitīvi un apziņu paplašinoši skaņas viļņi. Papildus muzikālajām aktivitātēm Džiku nodarbojas ar skatuves un audiovizuālās mākslas disciplīnām. Tsušima attīstījis savu ģitārspēli, darbojoties vairāku psihedēliskās mūzikas grupu sastāvā, tostarp kopā ar savu tautieti un leģendārās vācu krautroka grupas Can vokālistu Damo Suzuki.

Jēkabs Voļatovskis ir metālmākslinieks un viens no ievērojamākajiem, un vienlaikus iespējams ”neredzamākajiem”, Latvijas eksperimentālās mūzikas skatuves pārstāvjiem. Viņa aizrautība ir netradicionāli un pašdarināti mūzikas instrumenti un to skaņojumu lietojums, kas uzstāšanās reizēm piešķir to neatkārtojamību. Starp Voļatovska radošajiem sniegumiem minama dalība psihedēliskās tautas mūzikas projektā Antarktīda un ilggadējā sadarbība ar komponistu Kasparu Rolšteinu.

Bārs Chomsky atrodas Lāčplēša ielā 68, Rīgā.

Koncerta sākums plkst. 20.00, ieeja bez maksas.

Video:


JIKU55 from URSSS on Vimeo.


http://soundcloud.com/gotsushima