2015/07/13

Rīgā notiks nepieradinātās mūzikas koncertvakars

Matiass  Kamfs

Otrdien, 14. jūlijā, Rīgas klubā Nabaklab notiks nepieradinātās mūzikas koncerts, kurā piedalīsies Austrijas perkusionists Matiass Kamfs un britu mūziķis Ričards Tomsons, kā arī vairāki Latvijas mākslinieki.


Matiass Kamfs (Matthias Kampf) ir improvizējošs perkusionists un komponists no Vīnes, kurš attīstījis pazdiļinātu interesi ekstatiskā un meditatīvā improvizētajā mūzikā, kas plešas pāri žanru robežām. Viņa darbos sitamie instrumenti tiek papildināti ar balss iespējām, elektroniskiem un akustiskiem instrumentiem. Kā solo mākslinieks Kamfs aktīvi darbojas Austrijas eksperimentālās un improvizētās mūzikas norisēs, radījis vairākus starptautiskus kopdarbus, tostarp ar Latvijas multidisciplināro mākslinieci Jeļenu Glazovu.

Matthias Kampf Live Excerpts



Kampf / Terentyev 07/08/14 (excerpt)

Rīgā Kamfs spēlēs kopā ar ģitāristu Ričardu Tomsonu (Richard Thompson) no Lielbritānijas, kas pazīstams kā grupu Lost Harbours un Wildersea dalībnieks, un darbojas arī kā improvizācijas mūziķis.

Lost Harbours „Song for the Tributaries of the Amata

Gaidāmo koncertu ievadīs vairāki Latvijas mākslinieki – elektroakustiskās mūzikas ģitārists un skaņu mākslinieks Jurijs Santalovs, kas strādā ar pseidonīmu Jura Laiva; dzejniece Anna Foma duetā ar kontrabasistu Staņislavu Judinu, kuri uzstāsies ar dzejas un eksperimentālās mūzikas priekšnesumu.

Sound Meccano / Jura Laiva „Inner Fire

Anna Foma / Staņislavs Judins Live Excerpts




Klubs Nabaklab atrodas Zigfrīda Annas Meierovica bulvārī 12, Rīgā.

Pasākuma sākums plkst. 20:00, ieejas maksa EUR 5.

Koncertu rīko neatkarīgā kultūras platforma ULVE Agency.