2015/11/10

“Dislocation” izdod otro albumu “Emancipation”


Pašmāju oriental metal grupa “Dislocation” izdevusi savu jaunāko, pēc skaita otro albumu – “Emancipation”.


Grupa radusies 2005. gadā, Rīgā. Uz pašmāju metālistu skatuves, grupa izcēlās ar metālistiem neraksturīgo muzikālo skanējumu un dziedošu bundzinieku.

Neraksturīgo skanējumu galvenokārt veido austrumu mūzikas saplūšana ar death metal mūzikas žanru, ko pasaulē pieņemts dēvēt par oriental metal.

Grupas diskogrāfijā viens demo “XXIX” (2009) un albums “Sagul” (2011).

Jaunākais albums “Emancipation” ierakstīts Rīgā, “OM Skaņu Studijā” , tajā piedalās arī viesmūziķi no Norvēģijas, kā arī talantīgais pašmāju pianists Matīss Repsis.

Skanējuma ziņā, grupa spērusi soli uz priekšu – albumā harmoniski saplūst austrumu, rietumu tautas mūzikas elementi, kā arī progressive death metal, sieviešu vokāli, duduks, klavieres.

Lai konceptuāli saprastu “Dislocation” jauno albumu, noteikti jāatrod vārda emancipācija skaidrojums, kā arī jāiedziļinās albuma tekstos, kas ir pievienoti diskam.

Albums nācis tieši laikā, jo skar tos aspektus, par kuriem aktīvi diskutē ziņu portāli visā pasaulē. Šis albums aicina uz problēmu paskatīties no cita rakursa, cita skatupunkta, iespējams, pat uz problēmas sakni, nevis sekām. Par pasauli, kādā mēs dzīvojam šodien.

Albums izdots ierobežota daudzuma diska formātā un digitāli:

Grupas vietne: