2015/11/02

Tie, kas še ienākat, atstājat cerības ārā: Rīgā spēlēs somu grupas „Oceanwake” un „Morbid Evils”


Piektdien, 20. novembrī, Rīgā, klubā „Depo” gaidāms tumšs un noskaņām bagāts koncerts, kurā savas Eiropas koncerttūres „In the Wake of Evil” ietvaros uzstāsies somu grupas „Oceanwake” un „Morbid Evils”.
Eiropas tūre sāksies viņu dzimtajā krastā, Somijā, Pori pilsētā un tālāk virzīsies uz Dāniju, šķērsos Vāciju, Čehiju, Poliju un Rīgā piestās piektdien, 20. novembrī, kur grupas uzstāsies klubā „Depo”. Pēdējais koncerts notiks dienu vēlāk, Igaunijā.


Oceanwake
„Oceanwake” dibināta 2009. gadā un no darbības pirmsākumiem centušies radīt unikālu mūziku, kuras skanējumam nav žanriski ierobežojošu noteikumu. Viņiem šo neatkārtojamību ir izdevies padarīt par savu atpazīstamības zīmi. Skanējuma pamatā ir lēni doom / death metāla rifi, mūzikā ietverti arī diezgan pārsteidzoši elementi no psihedēlijas, postroka, kantrī un blekmetāla.  2013. gada jūnijā iznāca grupas debijas albums „Kingdom” un šogad dienasgaismu ieraudzīja otrais albums „Sunless” un tie abi izpelnījušies ekselentas dažādu valstu mūzikas kritiķu atsauksmes.


Morbid Evils
„Morbid Evils” ir doom / sludge / death / drone grupa, ko 2014. gada ziemā nodibināja Keijo Nīnimā. Šī mūziķa vārds daudziem pazīstams no viņa aktivitātēm graindkora grupā „Rotten Sound”. Raksturojot jaunās grupas muzikālos mērķus, Keijo saka: ”Mūsu pasaules redzējums ir atsvešināts un mēs vēlamies radīt tādas skaņu miriādes, kas ierauj klausītāju tik dziļi eksplozīvā kolektorā, ka neatstāj nekādas cerības nākotnei.” 2015. gada martā, ierakstu kompānija „Svart Records” izdeva „Morbid Evils” debijas albumu „In Hate With The Burning World”, kas jau atzinīgi novērtēts daudzviet pasaulē. Patlaban top grupas trešais albums.

Vietnes, kur ielūkoties:

Pasākuma lapa: