2015/11/25

Festivāls Zobens un Lemess uzsāk biļešu tirdzniecību – nākošgad vēl jaudīgāk!


Pagātnes elpā spēku smēlusies mūzika, zobenu šķindoņa, liegas un vijīgas melodijas, smagi ģitāru dārdi un neticama kopības sajūta gleznainajā Sēlijas ainavā – mūsdienu etniskās mūzikas un seno amatu festivāls “Zobens un Lemess” apmeklētājus gaidīs arī nākamā gada vasarā no 8. līdz 10. jūlijam Viesītes novada Lonē.



Debitējis vien šovasar, jau nākošgad “Zobens un Lemess” apmeklētājiem piedāvās ne tikai bagātīgu muzikālo programmu, bet arī dažādus izglītojošus un izklaidējošus pasākumus trīs dienu garumā. Biļetes uz festivālu pārdošanā nonāks jau 3. decembrī, tās būs iespējams iegādāties interneta vietnē ticketshop.lv. Pirmo simts biļešu cena – 19 €, pēc mākslinieku paziņošanas biļešu cenas kāps.

Paredzēts, ka 2016. gada vasarā festivālā “Zobens un Lemess” uzstāsies vairāk nekā 20 muzikālās apvienības, kas muzicē etniskās mūzikas, postfolka, folkroka un folkmetāla stilos, notiks seno amatnieku meistarklases, apmeklētāji varēs klausīties vēsturiski izglītojošas lekcijas, kā arī vērot vēstures rekonstrukcijas klubu paraugdemonstrējumus, bruņinieku cīņas un viduslaiku spēles. Nākošvasar festivālā darbosies arī “Dabas kinozāle”, kur nakts laikā tiks demonstrētas dokumentālās filmas, nakts melnumu kliedēs arī krāšņas uguns skulptūras.

Festivāla laikā apmeklētāji varēs uzsliet teltis apsargājamā teritorijā, norobežotā pļavā tieši blakus festivāla norises vietai, uz vietas būs pieejami visi nepieciešamie pakalpojumi – labierīcības, medpunkts, ūdens, kvalitatīva ēdināšana, atspirdzinoši dzērieni, kā arī iespēja izbaudīt gleznainā Saukas ezera pludmali.

Jau pirmais festivāls “Zobens un Lemess” šī gada vasarā guva pozitīvu mūzikas apskatnieku un apmeklētāju vērtējumu, īpaši tika slavēta festivālā valdošā gaisotne, kā arī augstā muzikālās programmas kvalitāte. 2015. gada vasarā festivāls pulcēja ap 2000 apmeklētāju un dalībnieku.