2015/11/02

„Mona De Bo” publisko otru skaņdarbu no jaunā albuma „Īstenībā”


Piesakot savu ceturto albumu „Īstenībā”, eksperimentālās mūzikas grupa „Mona De Bo” publisko skaņdarbu „Slēgsi” – kopdarbu ar Kristu Auznieku. Albuma atvēršanas koncerti notiks 6. un 7. novembrī Kaņepes Kultūras centrā.
 
Līdzās „Mona De Bo” dalībniekiem Edgaram Rubenim (ģitāra) un Edgaram Eihmanim (bungas) ierakstā piedalās Magnuss Bauģis (trompete), Sten Valdmaa (trombons), Edward Peeters (mežrags) un José Angel Sainz Calonge (klarnete).

Edgars Rubenis: “Pagājušajā vasarā mēs ar Eihmani bijām ierakstījuši skaņdarbu ģitārai un bungām. Domājot, kā to attīstīt tālāk, uzrunājām Kristu Auznieku un ļoti priecājāmies, ka viņš piekrita. Pavasarī Krists atsūtīja pūšaminstrumentu partitūru, ko Hāgā Kriša Veismaņa vadībā ierakstījām ar vietējiem mūziķiem.”
 

Albums „Īstenībā” tapis laikā no 2014. gada jūlija līdz 2015. gada jūlijam. Tajā iekļauti septiņi skaņdarbi: “Nekas-Traks-Nenotiks-Ja-Šo-Slēgsi-Ārā”. Albums Ģirta Laumaņa vadībā ierakstīts „Hodila” studijā Valmierā. Atsevišķas daļas ierakstītas mājas studijās Hāgā un Jelgavā. Albuma vizuālo noformējumu veidojis Kaspars Groševs.
 
Albumu 6. novembrī izdod mūzikas apgāds „I Love You Records”. Jau no šodienas to iespējams priekšpasūtīt vietnē iTunes, bet no piektdienas ieraksts būs pieejams arī CD formātā.
 
„Mona De Bo” albuma „Īstenībā” atvēršanas koncerti notiks Kaņepes Kultūras centrā 6. un 7. novembrī plkst. 20:00.
 
Mona De Bo „Slēgsi”: 
 
Mona De Bo „Īstenībā”: