2015/11/26

Rīgā uzstāsies pirmā Padomju savienības punk grupa Department of Slefradication (Отдел Самоискоренения) un itāļu Kalashnikov Collective


Rotten Smile un RadioNaba piedāvā: 4.decembrī Radio Naba 13 gadu jubilejas svinībās Rīgā klubā NabaKlab uzstāsies leģendārā Itālijas romantiskā anarcho punk grupa Kalashnikov Collective un pirmā Padomju Savienības anarcho punk grupa Department of Selferadication / Отдел Самоискоренения / OC, kura apvienojusies pēc 30! gadu pauzes.


Šajā Baltijas mini tūrē tiks prezentēta speciāli šim pasākumam izdota abu grupu split kasete. Kalashnikov Collective šajā kasetē ir ierakstijuši 7 grupu dziesmu cover versijas, kuru skaitā ir Kino “Mama Anarhija”, Егор Летов “Отряд не заметил потери бойца” versija itāļu valodā, 2 dziesmas no sava pēdējā albuma un vienu savas agrīnās daiļrades dziesmu electro versijā. Отдел Самоискоренения split kasetē ierakstījuši savus zināmākos hitus un pāris iepriekš nekur neizdotu dziesmu. Iegūt detalizētu informāciju par šo projektu un dziesmām, kā arī tās noklausīties un brīvi lejuplādēt var šajā saitē:



Kalashnikov Collective ir 1996. gadā Itālijas pilsētā Milānā radusies grupa, kas savā muzikā apvieno ātrus punk ritmus ar melodiskām ģitārām un taustiņinstrumentiem, kurus papildina divu meiteņu vokāls, kopā veidojot sev unikāli raksturīgo un atpazīstamo skanējumu. Grupa sākotnēji saucās Kalashnikov, un tās sastāvā bija trīs dalībnieki, bet gadu gaitā mainoties tās sastāvam un klāt pienākušajiem mūziķiem, tās nosaukums pārtapa par Kalashnikav Collective, jo patreiz tās sastāvā nu jau ir 8! dalībnieki. Savā pastāvēšanas vēsturē grupa ir izdevusi vairāk kā 10 albumus, EP un split ierakstus, sniegusi neskaitāmus koncertus visā pasaulē, sadarbojusies ar dažādiem mūziķiem, grupām un māksliniekiem ar kuriem kopīgi atbalsta D.I.Y. kultūru un mūziku.

Kalashnikov Collective:

Department of Selferadication / Отдел Самоискоренения / OC:

Отдел Самоискоренения ir 1982. gadā toreizējā Ļeņingradā radusies anarcho punk grupa, kura tiek uzskatīta par pirmo šajā žanrā spēlējošo grupu Padomju Savienībā. Grupa pastāvēja līdz 1984. gadam, kad KGB (VDK – valsts drošības komiteja) par Padomju Savienības un tās līderu izsmiešanu dziesmā “Военная монархия” konfiscēja “visus” grupas materiālus un lika tās dalībniekiem parakstīties par turpmākas grupas darbības neturpināšanu. Grupu izveidoja Фёдор Лавров “Feddy Lavrov” pēc savas iepriekšējās punk grupas Резиновый Pикошет izjukšanas, pieaicinot dalībniekus no punk grupām Народное Oполчение  un Автоматические удовлетворители. Pēc OC likvidēšanas Feddy turpināja darboties grupā Народное Oполчение un vēlāk izveidoja tādas grupas kā Бригадный Подряд, Инст-Инкт, Сомнамбула, Begemot. Patreiz Feddy darbojas kā solo mākslinieks, producents, skaņu inženieris un komponists, kurš raksta mūziku un tekstus arī citām grupām. Feddy tiek uzskatīts par vienu no Pēterburgas punk un indie mūzikas scēnas pamatlicējiem ar milzu ieguldījumu tās vēsturē un attīstībā.


Mūzika un grupu albumi, kurās līderis ir spēlējis: http://feddy.bandcamp.com/music

Uzstāšanās un intervija TV raidijumā:  https://www.youtube.com/watch?v=PoNhgxjxelM