2017/01/25

Radio NABA prezentēs oriģināldziesmu izlasi “Janis Rozentāls. Bez vārdiem”


Piektdien, 27. janvārī no plkst. 21.00 Rīgā, mūzikas klubā Nabaklab notiks oriģināldziesmu izlases “Janis Rozentāls. Bez vārdiem” prezentācijas pasākums, kurā ar īpašu koncertprogrammu uzstāsies grupas “Marta migla”, “Das Sonntags Legion” un muzikālā apvienība “Kanisaifa” Nila Īles vadībā. LR6 – Latvijas Universitātes radio NABA veidotajā izlasē iekļautas muzikālas versijas par mākslinieka Jaņa Rozentāla daiļradi.


Radio NABA iecere, veidojot šo instrumentālo skaņdarbu izlasi, bija radoši aptvert un interpretēt mākslinieka Jaņa Rozentāla daiļradi visā tās daudzveidībā. Tādējādi simboliski noslēdzas mākslinieka 150. jubilejas gada kultūras programmu. Izlase ir Latvijas mērogam unikāls projekts, kurā novērojama divu nozīmīgu mākslas žanru – mūsdienu neatkarīgās mūzikas un par klasiķi dēvējamā Jaņa Rozentāla mākslas – satikšanās. Izlasē “Janis Rozentāls. Bez vārdiem” piedalās elektroniskās mūzikas pārstāvis Oyaarss, komponists Edgars Raginskis, dūdu un bungu grupa “Auļi”, perkusionists Nils Īle un muzikālā apvienība “Kanisaifa”, folkgrupas “Ēnu kaleidoskops” līdera Mārtiņa Linka soloprojekts “Vārna”, muzikālās apvienības “Tur un tur”, “Das Sonntags Legion”, “Marta Migla”, eksperimentāli elektroakustiskais projekts “Sound Meccano”, kā arī mūziķi Ingus Baušķenieks, Kashuks un Oskars Jansons.

Daudzpusīgu un žanriski daudzveidīgu mūziķu izpildījumā vairāk nekā gadsimtu seni otu triepieni pārcelti uz mūsdienu skaņu pasauli, lai tādējādi ļautu no jauna paraudzīties uz Jaņa Rozentāla gleznās ietvertajiem stāstiem. Par izlases vēstnešiem kļuvuši trīs publiskotie singli:

Oyaarss un Edgars Raginskis “Teiksma” –

Auļi “Bārenīte” –

Das Sonntags Legion “Schwarze Schlange mahlte Mehl” –

Latvijas neatkarīgās mūzikas oriģināldziesmu izlases “Janis Rozentāls. Bez vārdiem” prezentācijas pasākums notiks piektdien, 27. janvārī plkst. 21.00 mūzikas klubā Nabaklab (Z.A. Meierovica 12, Rīga).

Ieejas maksa: Iepriekšpārdošanā - 5.00 EUR, ieejas biļete kopā ar CD - 10.00 EUR (diskus varēs saņemt pie ieejas pirms koncerta).


Izdevniecība NABA MUSIC/Melo Records, kas izveidota 2001. gadā kā viens no radio NABA projektiem, līdz šim izdevusi jau vairāk nekā četrdesmit ierakstus, dažādus albumus, singlus un izlases. Oriģināldziesmu izlases “Janis Rozentāls. Bez vārdiem” izdošanu atbalsta Valsts Kultūrkapitāla fonds un Rīgas Domes Izglītības, kultūras un sporta departaments.

Pasākuma lapa Facebook: