2017/01/03

Smagās mūzikas izpildītāji tiek aicināti pieteikt savus ierakstus Latvijas Metālmūzikas gada balvai


Līdz 2017. gada 8. janvārim Latvijas smagās mūzikas grupas un izdevēji tiek aicināti iesniegt 2016. gadā izdotus ierakstus tradicionālajai Latvijas Metālmūzikas gada balvai. Tiek gaidīti jebkuri 2016. gadā iznākuši smagās mūzikas ieraksti — metāls, hārdroks, postroks un postmetāls, kā arī jebkuri to apakšžanri un hibrīdi.


Ieraksts līdz 8. janvāra vakaram jāiesniedz mūzikas veikalā «Randoms» Vecrīgā, Kaļķu ielā 4. ar norādi “Latvijas Metālmūzikas gada balvai”.

Pretendentiem jāiesniedz divi albuma CD, LP, EP, MC vai cita formāta eksemplāri. Ja konkrētais ieraksts izdots tikai digitālā formātā, to var iesniegt elektroniski vai datu nesējā. Daudziem ierakstiem fiziskie formāti iznāk vienā gadā, bet digitālais — citā: šādā gadījumā iesniedzēji var izvēlēties, kurā gadā to pieteikt Metālmūzikas balvai.

Pieteikšanās Latvijas Metālmūzikas gada balvai ir bez maksas.
Interneta balsošanas sākums tiks izziņots 10. janvārī, bet pati balvu pasniegšanas ceremonija un koncerts notiks 10. februārī klubā "Melnā Piektdiena".

Metālmūzikas gada balvas pasniegšanas ceremonija šogad Latvijā notiks jau astoto reizi. Tās iniciatori ir apvienības "Zobens un Lemess" un mūzikas kluba „Melnā Piektdiena” pārstāvji, kas ar pasākumu organizēšanu nodarbojas jau kopš 1996. gada.

Latvijas Metālmūzikas gada balva ik gadu tiek pasniegta tādās kategorijās kā gada labākais albums, koncertgrupa, gada debija, labākais vokāls, mūziķis - instrumentālists, kā arī gada labākā grupa kopumā. Visās kategorijās uzvarētājus nosaka interneta balsojums un žūrija. Žūrijai ir tiesības piešķirt papildu balvas par ieguldījumu Latvijas metālmūzikas  attīstībā, kā arī par citiem nopelniem.