2017/01/25

Valentīndienā klubā “Melnā Piektdiena” dārdēs zviedri Soilwork


Klubā “Menā Piektdiena” 14. februārī uzstāsies zviedru kolektīvs Soilwork, kurš izpilda melodisko “death” metālu. Šobrīd grupa sadarbojas ar pasaulē zināmo leiblu Nuclear Blast un pagājušajā gadā laidusi klajā savu jauno albumu “Death Resonance”.

Grupu dibināja vokālists Bjorns “Speed” Strids un ģitārists Pīters Višers 1995 gadā un sākumā apvienība sevi dēvēja par „Inferior Breed”. Vēlāk, 1996 gadā grupa sevi pārdēvēja par „Soilwork” un sāka virzīties vairāk uz melodisko death metāla pusi. 

Grupas vokālists Bjorns Strids skaidro, ka „Inferior Breed” skaņa toreiz bija līdzīga tādām grupām kā „Pantera”, „Meshuggah” un „Carcass”. Kādā no intervijām ar grupas līderi atbildē uz jautājumu par to, kas ir tas, kas liek grupai turēties kopā – pēc katra albuma attīstoties un augot tā ir spēja pārsteigt ne tikai klausītājus, bet arī pašus grupas dalībniekus. Kā arī spēja apvienot katra dalībnieka atšķirīgās muzikālās gaumes no rokmūzikas un metāla mūzikas žanriem. Katrs no grupas dalībniekiem spēj piedāvāt grupas skanējumā kaut ko savu un tādā veidā kopīgi veidot grupas skanējumu. Tas ir tas, kas „Soilwork” tur kopā un vienlaicīgi ir arī dzinulis, lai radītu jaunas dziesmas un albumus. 

„Soilwork” dodas un ir devies tūrēs ar tādam grupām kā zviedru melodiskā trašmetāla grupa „Darkane”, zviedru melodiskā blakmetāla grupa – „Naglfar” un brazīlijas metālistiem „Krisiun”. Pēc albuma „The Chainheart Machine” 2000.gadā, „Soilwork” noslēdz līgumu ar vācu leiblu „Nuclear Blast”, kurš specializējas Eiropas metāla mūzikas žanrā. Jaunais kontrakts grupai dod iespēju doties tūrē ar pasaulē zināmam grupām kā „Defleshed”, „Cannibal Corpse” un „Dark Tranquillity”.

„Soilwork” nākošā plate „A Predator Portrait” (2001.gadā) deva grupai iespēju doties tūrē kopā ar „Annihilator” un „Nevermore” kā arī uzstāties lielākajā metāla mūzikas festivālā Vācijā – „Wacken Open Air”.

Grupa kopumā ir izdevusi desmit studijas albumus un pagājušajā gadā izdeva savu jaunāko veikumu „Death Resonance”, kurš iznāca 2016.gadā 19.augustā.

„Soilwork” savu vārdu metāla mūzikā ir atstājis pastāvīgu un neizdzēšamu. 

Sākums plkst.19.00, klubs vaļā no 18.00.

Biļetes pārdošanā no 20. oktobra vietnē ticketshop.lv.