2011/03/13

26. martā, Nabaklab - Diena / Nakts jeb jauktās mūzikas pasākums no ikdienas nogurušiem cilvēkiem

Sestdien, 26. martā,
Nabaklab (Zigfrīda Annas Meierovica bulvāris 12)
Sākums: 20:00

Diena / Nakts jeb jauktās mūzikas pasākums no ikdienas nogurušiem cilvēkiem 

 























Murmansk ir Somijas indie skatuves fenomens, kuru pozitīvi novērtējis žurnāls „Mojo”. „Izkropļots, neapstrādāts, tumši tonēts, daļēji trokšņains, daļēji shoegaze līdzīgs alternatīvais indie roks”. 
Saglabājot Somijai raksturīgo tumšo skanējumu, Murmansk nav kārtējie somu metālisti/goti/panki. Pievienojot altenative indie rock / shoegaze / post-rock elementus no tumšākajiem un skaļākiem žanriem galarezultāts izklausās tā, kā varētu izklausīties Isis, Tool, Mogwai vai Sonic Youth, ja tie būtu radušies Somijas aukstumā un tās spēcīgajā melanholiskās mūzikas vidē. Tomēr Murmansk nav visu minēto grupu pakaļdarinājums, bet grupa ar neaizmirstamu un atpazīstamu individualitāti. Tas ir melanholijas vadīts trokšņains shoegaze alternatīvais indie roks ar skarbām ģitārām, sievietes vokālu un dramatiskām bungām. Kā sapnis aukstās, tumšās krāsās.

NightTales – sanākuši kopā 2009. gada septembrī Jelgavā, savā skanējumā apvienojot gotisko rokmūziku un klasiskās mūzikas vokālu, kas arī ir kļuvusi par grupas vizītkarti.
















Plēstās nakts krūtis šovakar asiņo uz māju jumtiem. Saņem tās roku, lai nesalst. Noglāsti tās tumšo galvu, lai pasmaida. Un tās jēlās ādas stērbeles būs tev segas vietā. Vai dzirdi tās indīgi lēnos sirdspukstus? Tad tikai klusē un jūti dzīslās esamību. Mūsu mūzika ir ēnu mežģīnes pamesto ēku bēniņos. Sienās iemūrēta vientulība. Šokolāde un asinis. Agonija un mīlestība. Vīns pirms miega. Mūsu mūzika ir inde, kad tā ir visvairāk nepieciešama. Plāni ir grandiozi, tāpēc attīstība ir strauja. Esam atraduši īstos cilvēkus, lai radītu savu dvēseles skanējumu un turētos kopā. Mūzika ir roka un klasikas apvienojums, piedevām tam piesaistot akadēmisko vokālu

Kathaarsys – ir trio no Spānijas, kuri Latvijā pirmoreiz viesojušies pagājušā gada nogalē.
  




















Grupas radusies mazā Spānijas pilsētā 2002. gada sākumā. Plašāku ievērību grupa piesaista jau ar pirmo albumu – „Portrait Of Wind And Sorrow" (2005). Mūzikas cienītāji un kritiķi šo albumu novērtē ļoti atzinīgi, īpaši izceļot, ka Kathaarsys ir radījuši savu unikālo stilu un skanējumu – progresīvās mūzikas sajaukums ar ekstrēmo metāl mūziku, nezaudējot melodiskumu. Ja sākotnēji Kathaarsys sevi pozicionēja kā progresīvu black metal spēlējošu grupu, tad ar pēdējo albumu „Intuition” jau pievērsušies progresīvākam, melanholiskākam rokam vai mazliet smagnējākam rokam.
Grupas vizītkartē ir trīs elementi:1) trio, kas spēj piepildīt skatuvi ar masīvu skaņu, 2) virtuozitāte un spēlētprasme – ir ko redzēt! 3) viņu pamatdarbs ir koncerti – koncertbraucieni mērāmi simtos!

Dislocation – pašmāju oriental / progressive death metal grupa, kas nupat izdevusi otro albumu „Sagul”.  















Dislocation pašmāju grupu vidū izceļ tas, ka savā skanējumā izmanto austrumu mūzikas elementus un instrumentus, šie jaunieši savā otrajā albumā ir panākuši savu unikālo skanējumu – austrumu mūzikas motīvi, duduks un virtuozi spēlēts smagāks, divbalsīgs metāls.
Šajā vakarā – grupas otrā albuma „Sagul” prezentācijas koncerts!

Malduguns – pagaidām, ļoti labi glabāts Latvijas smagās mūzikas noslēpums, lai gan grupa jau nospēlējusi vismaz divus graujošus un vairākus mazākus koncertus. 















Grupas sastāvā – labi zināmi un sevi pierādījuši mūziķi no citām grupām - Malējs (ex-Tabestic Enteron), Motors (ex-Skyforger), Lauris (Frailty), Fauns (ex-Tabestic Enteron, Nekroterror). Klīst pamatotas runa, ka albums tuvojas…

Dj Zebrapost metal / post rock

Pasākums, jaunumi draugiem.lv portālā: http://www.draugiem.lv/nighttaleskathaarsysmurman